NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Plumb: Vrem ca îngriirea bătrânilor să se facă la domiciliu, cu plata rudelor care se ocupă de ei

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, în emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de Pro TV, că „viziunea” sa despre îngrijirea bătrânilor este ca aceasta să se facă, în proporţie majoritară, la domiciliu, şi nu în centre, iar rudele care au grijă de vârstnici să fie plătite pentru asta.

Potrivit ministrului, acest lucru ar însemna externalizarea serviciilor de îngrijre a bătrânilor, respectiv „implicarea mai activă a ceea ce înseamnă societate civilă”.

„Vorbim despre linii de îngrijire a persoanelor vârstnice, care ar trebui să se axeze mai mult pe îngrijire la domiciliu. Viziunea mea este să mergem mai mult pe îngrijre la domiciliu. Sunt o serie de programe, pe care le-am găsit prin fonduri europene, de sprijinire a tututror întreprinzătorilor, că sa putem să finanţăm aceşti angajatori”, a mai spus Rovana Plumb.

  

În acelaşi context, ministrul Muncii a spus că persoanele care îngrijesc rude vârstnice trebuie să primească sprijin financiar, la fel cum se întâmplă în cazul celor care iau în îngrijire copii.

sursa protv.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Un sătmărean a dat cu mașina peste fosta soţie, ca să o omoare. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Redacția

Membrii Sanitas au ieșit în stradă, acuzând lipsa de personal. Cazurile COVID cresc de la o zi la alta, iar medicii sunt epuizați

Redacția

Accident rutier! Un tânăr de 21 de ani a murit, după ce s-a răsturnat cu maşină într-o curbă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site