NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Planurile noului guvern: Salariile majorate rămân, nu şi acordul cu FMI.

Salariile majorate pentru bugetari, medici şi profesori vor fi păstrate. La fel şi măsurile de relaxare fiscală. Nu mai avem însă nevoie de un nou acord cu FMI. Susţine viitorul nou ministru de Finanţe care a obţinut votul parlamentarilor din comisiile de specialitate. Undă verde au primit şi cei propusi pentru portofoliile economiei, energiei şi transporturilor.

 

Ministrul desemnat la Transporturi  are mandat de un an, însă guvernul vrea plan de investiţii pentru 10, agreat de toate partidele politice. Îşi propune să deblocheze marile proiecte de infrastructură rutieră, feroviară şi aeriană şi să dezvolte sistemele de irigaţii în agricultură.

La Finanţe, noul ministru spune că nu va schimba nimic din Codul fiscal ce va intra de la 1 ianuarie şi nici nu se va opune creşterilor salariale votate de guvern şi de parlament. Promite un buget pentru anul viitor care să nu depăşească deficitul de 3 procente din PIB. o ţintă ce poate fi atinsă şi fără un nou acord cu Fondul Monetar.

Lefuri mai mari, date însă pe merit. Cabinetul Cioloş îşi propune să facă o selecţie si o salarizare a angajaţilor de la stat pe criterii de performanţă. Şi începe chiar de la executiv, cu secretariatul general al Guvernului, printr-un proiect pilot.

La Economie, ministrul desemnat vrea şcoli profesionale şi oprirea exportului de creiere.

Până pe 15 decembrie, noul cabinet trebuie să vină cu un plan concret de guvernare şi cu un buget finalizat.

Sursa: StirileTVR.ro

loading...
Advertisements

Related posts

PROGRAM NOU de zbor la Aeroportul din Iași. Cum au fost planificate cursele

Redacția

Momente de groază într-o şcoală din Botoșani. Câţiva elevi au mers la şcoală cu un craniu în rucsac.

Redacția

ANUNŢ DE RECRUTARE ÎN DOMENIUL CONTROLULUI INTERN/MANAGERIAL (SC PREST SERV APA SA Pașcani)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site