RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Persoanele care au suferit pagube din cauza condiţiilor meteo nefavorabile îşi pot recupera banii pierduţi

Fermierii din judetul Iasi care au suferit pagube din cauza ploilor din ultimele saptamani si nu numai pot depune in continuare proiecte la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, pentru a fi despagubiti.

 

  

Pana in prezent, doar 3 ieseni au depus proiectele in valoare de doua milioane de euro, insa numarul acestora ar putea creste, intrucat agricultorii din mai multe judete din Iasi s-au plans ca au suferit pierderi din cauza ploilor.

Submasura 17.1 a fost lansata în luna aprilie a acestui an, având ca scop încurajarea fermierilor de a participa la scheme de asigurare private în vederea gestionarii corespunzatoare a riscurilor care le pot afecta productia agricola. Sesiunea de depunere a dosarelor, aferenta culturilor de primavara, se deruleaza pana pe data de 30 noiembrie.

Alocarea financiara pentru întreaga perioada de programare este de 42.797.487 euro, depunerea dosarelor cererilor de finantare realizându-se continuu pâna la epuizarea fondurilor.

Sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submasuri este de 70 la suta din valoarea primei de asigurare eligibile si platita efectiv catre fermier, sau 55 la suta in cazul fermelor mari.

Fermierii din judet pot fi despagubiti pentru seceta, arsita, inundatii, grindina, inghetul timpuriu de toamna, iarna sau tarziu de primavara, ploile torentiale sau ploile excesive de lunga durata, furtuna, vijelia, uraganul sau tornada.

 sursa www.bzi.ro

Related posts

Klaus Iohannis anunță redeschiderea piețelor de la sfârșitul săptămânii

Redacția

Apicultorii se revolta impotriva impozitarii albinelor

Redacția

Fermierul MIHAI MIRON originar din Cozmeşti a investit într-o FABRICĂ DE LAPTE CU PROPRIETĂȚI TERAPEUTICE!

Redacția
Încarcă...