NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Permise de conducere false, depistate la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la doi tineri care au prezentat la controlul de frontieră permise de conducere false.

 

 

  

*În ziua de 31 iulie  a.c., în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, cetățeanul din R. Moldova  Marius J., în vârstă de 22 de ani, conducând un autoturism marca Honda, înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals total.

În legătură cu cele constatate, Marius J. a declarat că permisul de conducere eliberat de autoritatile din R. Moldova pe numele său i-a fost reţinut la sfârşitul anului 2016 de către Politia Rutieră Română, pentru depăşirea limitei de viteză şi că documentul pe care l-a prezentat la controlul de frontieră l-a primit de la un conaţional, la începutul anului 2017, contra sumei de 150 de euro. Acesta a mai declarat că nu are cunoştinţă că documentul este fals ori falsificat, fiind convins că documentul este cel original, înapoiat de autorităţile competente din R. Moldova.

*Astăzi, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieşi din ţară, Veaceslav C., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 22 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total.

În legătură cu cele constatate, Veaceslav C. a declarat că nu are cunoştinţă că documentul este fals ori falsificat, deoarece el a  urmat cursurile unei şcoli de şoferi şi că o persoana din cadrul instituţiei respective i-a facilitat obţinerea cu prioritate a permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, contra sumei de 200 euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări in ambele cazuri sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

p\Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi

 

Subinspector de poliţie ANECI LENUŢA

Advertisements

Related posts

În ianuarie s-au pensionat de două ori mai mulţi poliţişti ieşeni decât anul trecut

Redacția

TÂRGU FRUMOS: Bărbat DEPISTAT CU ŢIGARETE DE CONTRABANDĂ

Redacția

Pășcăneni, atenție la escroci!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site