NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Mesajul EMOŢIONANT transmis de fostul şef al Poliţiei Ieşene către colegii săi: „Sunt convins că veţi fi discipolii oneşti ai adevărului”

Stimati colegi, la 15 septembrie 2009 mi s-a incredintat onoranta functie de Inspector Sef al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

 

  

Dupa cum ati aflat, la data de 1 august 2017, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis, mi-a semnat Decretul de incetare a raporturilor de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne, la cererea mea, dupa 27 de ani de activitate in randurile acestei mari familii si anume Politia Romana. Din cei 27 de ani, peste 22 de ani am avut functii de conducere, incepand de la Sef de Birou pana la Inspector Sef.

La finalul acestui mandat, pe care m-am straduit sa-l indeplinesc cu onestitate si devotiune pentru reformarea acestei importante institutii a statului de drept, avand in vedere imperativele si necesitatile nationale de realizare a unui serviciu public eficient, la nivelul altor agentii de aplicarea a legii din tarile dezvoltate, am convingerea ca stradaniile mele nu au fost zadarnice, ca am pus o piatra durabila la edificiul Politiei Romane.

Avand in vedere obiectivele asumate si promovate de echipa manageriala, consider ca Politia Ieseana are capacitatea functionala de a gestiona problematica specifica din sfera sa de competenta.

Fiind un moment special, nu voi intra in detalii privind realizarile pe care le-am obtinut impreuna, intrucat le cunoasteti foarte bine.

In cei opt ani am parcurs impreuna cu dvs. momente dificile, grele, trebuind sa facem fata unor provocari noi privind recrudescenta unor fenomene infractionale si nu numai.

Pentru modul in care ati contribuit la realizarea obiectivelor si tintelor stabilite as vrea sa va multumesc, in modul cel mai sincer cu putinta. Fara aportul dumneavoastra, dar si fara sprijinul celorlalte structuri de aplicare a legii, al autoritatilor locale, nu s-ar fi putut realiza obiectivele stabilite de Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Politiei Romane si conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi.

Intreaga mea cariera profesionala s-a construit alaturi de dumneavoastra si impreuna cu dumneavoastra, dator fiind sa va exprim acum, intreaga mea gratitudine.

Sunt convins ca veti fi discipolii onesti ai adevarului, dreptatii si legalitatii, aflati permanent la dispozitia cetatenilor.

Am incredere in capacitatea fiecaruia ca va sti sa se dezvolte si sa progreseze, astfel incat sa confere profesiei de politist statutul ce-l merita intr-o societate democratica a valorilor autentice.

In viata, oamenii iau foarte multe hotarari, insa doar cateva sunt fundamentale.

Cele mai bune decizii nu se iau usor, unele vin de la sine, iar altele urmeaza cursul firesc al vietii. Amintesc doar doua: decizia de a ma inscrie la concursul pentru ofiteri la Scoala de Ofiteri Activi a Ministerului de Interne in 1987 si pe cea de a trece in rezerva in iulie 2017.

Cel mai usor lucru este sa vorbesti despre faptele unui om, dar despre viata lui, despre trairile, sentimentele, urcusurile si coborasurile sale, despre privatiunile si aspiratiile sale, despre dorintele si visurile sale – implinite sau amanate, nu poti decat sa amintesti  cate ceva.

Dupa o cariera de 27 de ani in mijlocul politistilor, al acestei onorante si onorabile profesii, am constiinta impacata ca mi-am indeplinit misiunea cu loialitate si devotament fata de institutie si societate.

Inchei mesajul meu multumind inca o data tuturor politistilor cu functii de conducere sau executie, personalului contractual, sefilor mei, colaboratorilor politiei iesene, autoritatilor locale, in acelasi timp rugandu-i sa continue sa acorde sprijinul conducerii actuale si viitoare, iar succesorului meu, ii urez reusite depline in greaua misiune de Inspector Sef. 

Va multumesc,

General de brigada (r), IOAN SCRIPNICIUC

Sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Sentinţă în cazul unui puştan care a ameninţat că va viola fiica unui poliţist

Redacția

Dosar penal după apariția înregistrării cu primarul din Sângeorz-Băi, care și-a filmat fiica pe care o pedepsea și o umilea

Redacția

Recomandări de la Poliția Rutieră pentru şoferi, în această perioadă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site