NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, la Terapie Intensivă nu mai este niciun pat liber

in-toata-tara-sunt-1.884-de-medici-de-anestezie-si-terapie-intensiva,-cei-mai-multi-in-capitala-–-523,-cei-mai-putini-in-calarasi-–-3-/-medicul-dorel-sandesc:-deficitul-de-personal,-provocare-mai-mare-decat-dotarea-sectiilor-ati

Autoritățile au anunțat că marți nu mai era niciun pat liber în secțiile ATI COVID din spitalele din România. Potrivit surselor Digi24, este pentru prima dată de la începutul pandemiei când ne aflăm în această situație.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1453 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 313 paturi pentru pacienții bolnavi de COVID-19 în stare gravă.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 130 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 55 sunt în București.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 1480 paturi ATI sunt ocupate în toată țara.

  

„Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, anunță autoritățile.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, precizează autoritățile.

digi24

Advertisements

Related posts

O pășcăneancă, abandonată de familie, cazată într-un salon al Spitalului Municipal de Urgență

Răzvan Grecu

Concurs medic medicină internă la Spitalul General CF Pașcani

Redacția

Dieta disociată de 7 zile. Ce poți mânca în fiecare zi

Redacția
Încarcă...