NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pe surse: PSA vrea prețul apei 5,72 lei/mcub și promite înlocuirea a zece kilometri de conductă pe rețeaua de distribuție

Peste două ore de discuții și analize astăzi în biroul primarului Dumitru Pantazi, pe marginea modului în care se va desfășura activitatea operatorului Prest Serv Apa SA, după ce Consiliul Local va delega gestiunea serviciului de apă.

 

La discuțiile din biroul edilului local ar fi participat secretarul Mircea Zuzan și directorul Aristotel Katzighera. Din informațiile obținute de reporterii Actualitatea Tv, directorul PSA ar fi prezentat edilului local, încă de săptămâna trecută, un preț pentru serviciile de epurare și alimentare cu apă. Cumulate acestea ar duce la un preț de aproximativ 5,80 lei pe metru cub de apă, pompat și epurat.  

Pentru serviciile de epurare prețul propus este de 1,90, iar pentru alimentare cu apă 3,82 lei, ambele tarife incluzând TVA. De asemnea din informațiile noastre directorul PSA a anunțat că dacă vor fi aprobate aceste prețuri  va putea achita rata aferentă împrumutului contractat pentru programul ISPA, în sumă de 1,8 milioane de lei anual și o serie de investiții în rețele de distribuție a apei.

Conform unor surse, Katzighera ar fi promis înlocuirea a zece kilometri de conductă anual, pentru a fi eliminate pierderile și diferențele din facturile consumatorilor. Primarul Pantazi ar fi promis că în proiectul de buget aferent anului 2015 Primăria va aloca o sumă de bani pentru susținerea unor investiții.  

Până la finalul acestei luni consilierii locali se vor întâlni pentru a delega serviciul de apă către PSA Pașcani.  

Primarul Dumitru Pantazi și directorul PSA nu au răspuns apelurilor telefonice pentru a face comentarii pe marginea subiectului.

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Primarul dă vina pe viceprimar pentru marșul pubelelor prin oraș! A dat în bâlbâială, când a aflat că pubelele nu se dau la cei care locuiesc la apartamente!

Răzvan Grecu

Olariu propune sensuri unice pe străzile Izvoarelor și M. Eminescu, din zona vale. Pintilie a recomandat și el în Comisia de Circulație, același lucru, în aprilie 2019! (VIDEO)

Răzvan Grecu

Primăria Paşcani organizează licitaţie pentru servicii cadastrale

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site