RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Patronul magazinului West Moldavia:„Aștept să vină cu buldozerul, să mă demoleze!”

Gelu Costăchescu, administratorul societății West Moldavia, a declarat astăzi că nu va elibera de bunăvoie terenul din fața Gării, unde are amenajat un magazin. Acesta spune că dacă Primăria își dorește ca acea locație să nu mai existe, va fi nevoită să vină cu buldozerul pentru a-l dărâma.

 

  

 Conflictul dintre Costăchescu și administrația locală a început odată cu intenția primarului Dumitru Pantazi de a amplasa o locomotivă cu aburi pe spațiul verde din fața Gării. Edilul șef a demarat încă de anul trecut demersurile pentru a evacua de acolo cele două societății ce dețin magazine pe respectivul amplasament: West Moldavia și Lorimer. Însă, acțiunea Primăriei în instanță, a fost pierdută de municipalitate din cauza unei proceduri greșite.

 Dacă în cazul societății Lorimer lucrurile sunt clare, primarul Dumitru Pantazi semnând la finalul anului 2016 un nou contract de închiriere, cu durata de 5 ani, pentru acel amplasament, la societatea West Moldavia situația este puțin mai complicată. Contractul de închiriere expiră zilele acestea, iar municipalitatea este decisă să evacueze acea porțiune de teren.

 Gelu Costăchescu susține însă că măsura luată de autoritățile locale nu este una corectă, deoarece societatea sa plătește către municipalitate una dintre cele mai mari chirii: 5.700 lei pe lună. Afaceristul a mai explicat pentru NewsPascani.com că locația în care funcționează magazinul este una cu fundație, fiind ridicată în urma unei autorizații de construcție eliberată de Primăria municipiului Pașcani.

„Ei încearcă de mai mulți ani, dar nu au reușit până acum. Probabil că nu o să aibă succes nici în momentul de față. Eu nu am să părăsesc de bunăvoie, pentru că am construcție definitivă, cu fundație. Nu e un chioșc pe care iei și te duci în altă parte. Am autorizație de construcție, certificat de urbanism, tot ce trebuie. Teoretic, expiră pe 4 aprilie, atunci când Primăria mi-a transmis ultimul contract de închiriere. Am avut un proces și am câștigat. Ei au vrut să-mi dea în altă parte, dar au probleme cu cartea funciară și cu niște avize. Aici nu-i treaba de mine, că eu nu stau în magazinul ăla, dar e treaba de oamenii care lucrează în firmă de 25 de ani. Unde să se ducă? Dacă îi angajează la Primărie , foarte bine. Eu sunt singurul din Pașcani care plătesc către administrația locală o asemenea chirie lunară, 5.700 de lei. Am cumpărat pământul de 10 ori până acum. Primăria ar trebui să țină cont că dau de mâncare la atâtea familii și că plătesc sume mari de bani către bugetul local”, a explicat situația Gelu Costăchescu.

 De partea cealaltă, administrația locală, prin purtătorul de cuvânt Cristian Menegon, a declarat că va fi angajat un executor judecătoresc și că dacă West Moldavia nu va elibera terenul, Primăria va apela la instanța de judecată.

 „ Am discutat astăzi cu juriștii Primăriei  despre societatea West Moldavia,care este amplasată pe terenul din Gară. A fost transmisă documentația către executor, pentru că a expirat acel termen. Acesta se va îndrepta împotriva societății în cauză. Dacă, după ce va primi din partea executorului somație, nu va părăsi locația, cu siguranță atunci acesta se va îndrepta către instanță, iar din ceea ce știm noi, astfel de spețe se judecă în regim de urgență, apoi se vor lua măsurile care se impun”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Pașcani.

 Menționăm că, noua locație propusă lui Gelu Costăchescu de către reprezentanții administrației locale este terenul viran, din vecinătatea Bisericii „Înălțarea Domnului”, în acest sens fiind eliberat un certificat de urbanism informal.

 

Related posts

Pintilie solicită, ca cei care fac lucrări de reparații la locuințele sau spațiile comerciale deținute, să obțină acordul primăriei

Răzvan Grecu

Anul 2017 – dezastruos la Paşcani: 8,7% este gradul de realizare a listei de investiţii pentru anul trecut!

Răzvan Grecu

Intervenție pe asfaltul recent reabilitat, de pe strada Vatra. Executantul a acoperit un canal de telecomunicații

Marius Parteni
Încarcă...