NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Pașcaniul își scoate la înaintare specialiștii

Marți, 12 februarie, la ora 17.30, Casa de Cultură din Pașcani va fi gazda desfășurării unei prelecțiuni pe tema Medicii, pacienții și sistemul medical în Imperiul Roman. Tema se axează pe similitudinile dintre sistemul medical antic și sistemul medical modern, cel din urmă beneficiind de aportul științei într-o măsură covârșitoare.

Subiectul, prezentat sub forma unei conferințe publice, unde la sfârșit participanții vor putea pune întrebări, va
fi prezentat de Dumitru Dan Aparaschivei, doctor în istorie, cercetător științific III si secretar științific al Institutului de Arheologie Iași.

La vârsta de 39 de ani, Dumitru Aparaschivei, membru al Societății Române de Studii Clasice și al Academia di România în Roma, reprezintă unul din tinerii care de-a lungul timpului a adus un plus de imagine orașului. Evenimentul este unul inedit pentru Pașcani, fiind primul de acest gen dintr-o serie amplă pe prelecțiuni ce urmează să aibe loc la Casa de Cultură, o dată pe lună. Astfel, la inițiativa directoarei Mărioara Preotu, diverși pășcăneni care și-au susținut teze de doctorat pe diferite domenii, urmează a fi cunoscuți publicului larg prin intermediul muncii și a seriozității de care au dat dovadă în construirea carierei.

  

„Într-o societate în care dobândirea titlului de doctor a devenit un fapt derizoriu, există și oameni minunați, care au muncit la modul cel mai serios, și care au obținut această titulatură suma cum laude”, a declarat Marioara Preutu.  

Citește și:{loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

De la Iași este lansată una dintre cele mai provocatoare și spectaculoase inițiative! Mii și mii de elevi, respectiv liceeni din toată România sunt vizați

Redacția

„Dis-moi dix mots…” şi fii cel mai bun dintre cei buni. Vezi despre ce este vorba!

Ema Roman

Activităţi în Şcoala Altfel de la „Iordache Cantacuzino”

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site