NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Pășcănean prins în flagrant în timp ce comercializa ilegal obiecte pirotehnice

Peste 200 de articole pirotehnie au confiscat polițiștii pășcăneni de la un bărbat care le comercializa ilegal. Poliția ieşeană continuă acţiunea ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Pașcani a fost prins în flagrant, și s-a ales cu dosar penal.

 

În perioada 23 – 25 decembrie anul curent, polițiștii ieşeni au constatat 4 infracţiuni şi au confiscat peste 2.000 de articole pirotehnice.

Un bărbat de 35 de ani a fost depistat într-o piaţa agroalimentară din municipiul Paşcani, în timp ce oferea spre comercializare articole pirotehnice fără a deţine autorizatie în acest sens, fapt pentru care s-a întocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ” orice operatiune cu articole pirotehnice efectuata fara drept”, fapta prev. si ped. de art. 37, lit. „a” din Legea 126/1995. Cele 202 de articole pirotehnice fiind ridicate în vederea confiscării.

Poliţia Ieşeană reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Un elev de 12 ani din județul Iași s-a spânzurat! A fost găsit de fratele său atârnând de o grindă!

Redacția

Campanie IPJ Iași: Uzul ilegal de armă te poate transforma în infractor!

Redacția

Tânăr din Târgu Frumos reținut de polițiști. Este cercetat pentru 14 furturi

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site