NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pas important în ancheta morţii lui Răzvan Ciobanu. Expert: „A fost în stare de semicontrol, nici mort sau leşinat la volan, dar nici apt să ştie dacă e pe drum sau nu”

Poliţiştii au stabilit că designerul Răzvan Ciobanu era singur în maşină şi nu purta centura de siguranţă, în momentul accidentului mortal. Concluziile lor sunt completate de medicii legişti. Primele teste arată că în sânge există urme de droguri. Creatorul de modă ar fi încercat, de asemenea, să trimită un SMS înainte de accident. „A fost în stare de semicontrol, nici mort leşinat la volan, dar nici apt să ştie dacă e pe drum sau nu”, a explicat la Digi24 specialistul în conducere defensivă Titi Aur.

 

 „Povestea cu drogurile încă e neclară. E foarte important să aflăm din testele amănunţite dacă cantitatea şi provenienţa drogului ar fi putut să îl aducă în acea stare de semiconştienţă, să îl aducă în această situaţie, să se rătăcească, să meargă peste un kilometru având control parţial al maşinii.

  

A te rătăci, dai un sms că te-ai rătăcit, mergi pe câmp aproape un kilometru, e vorba de o stare prelungită de lipsă de control sau de control parţial al maşinii.

Analizele definitive vor certifica dacă e vorba sau nu de droguri, ce fel droguri şi ce ar fi putut produce acele droguri.

Răzvan conducea maşina fără centură, a fost într-o stare euforică, de semi-control, care putea fi cauzată de alcool, de droguri, oboseală mai puţin sau asociată cu alcool şi droguri.

Fiind în acea zăpăceală s-a şi rătăcit, a vrut să trimita acel mesaj, s-a întors spre Năvodari şi a fost atât de inconştient încât a mers pe câmp şi a ajuns pe alt drum. A fost în stare de semicontrol, nici mort leşinat la volan, dar nici apt să realizeze dacă e pe drum sau nu. Odată ce se întorcea dinspre nord spre Năvodari înseamnă că s-a dus şi s-a întors, s-a rătăcit, confirmă că nu era apt în totalitate, funcţiona 50%, creierul era destul de tulburat, ameţit”, a explicat Titi Aur.

Sursa Digi24.ro

Advertisements

Related posts

Alt weekend fără apă la Pașcani! Zona deal, aerodrom, Vatra, Boșteni și Sodomeni, paralizate

Ema Roman

Astăzi începe Săptămâna Mare pentru ortodocşi. Iată semnificaţia fiecărei zile!

Redacția

Reguli noi pentru calatorie – Pasaport obligatoriu pentru copii

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site