NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Biserica Ortodoxă Română, mesaj pentru români după referendum: „Atitudinea lor trebuie respectată și analizată”

Patriarhia Romana indeamna la unitate spirituala si la apararea in continuare a familiei “binecuvantate” de Dumnezeu, intr-un comunicat emis dupa esecul referendumului pentru modificarea Constitutiei.

 

Biserica Ortodoxa Romana afirma ca atitudinea pe care romanii si-au asumat-o, prin participare sau neprezentarea la vot, trebuie respectata si analizata.

Patriarhia Romana sustine ca si-a implinit misiunea civica si morala in spatiul public, aparand identitatea si valoarea familiei ca institutie umana creata si binecuvantata de Dumnezeu.

“Atitudinea pe care romanii si-au asumat-o, prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectata si analizata, iar democratia bazata pe libertatea civica trebuie cultivata mai intens prin informare corecta si permanenta privind tema dezbatuta public”, se arata intr-un comunicat de presa trimis, luni, de Patriarhia Romana.

“Desi Referendumul recent nu a fost validat, totusi acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaste gradul de secularizare al societatii romanesti de astazi, precum si principalele pozitionari din societate privind afirmarea si apararea valorilor morale bazate pe credinta in Dumnezeu si istoria bimilenara a poporului roman”, se mai arata in comuncat.

Biserica Ortodoxa Romana precizeaza ca are datoria de a sustine si promova in continuare familia binecuvantata de Dumnezeu si valorile credintei crestine, precizand ca multumeste celor aproape patru milioane de cetateni romani care au raspuns pozitiv prin participarea lor la vot.

Referendumul pentru familie a esuat, dupa ce prezenta la vot a fost de doar 20,96%, pentru validare fiind nevoie de un prag minim de 30% la vot. Prima zi de referendum s-a incheiat, de asemenea, cu o prezenta extrem de slaba, de 5,72%.

 sursa www.bzi.ro

 

loading...
Advertisements

Related posts

Francezul care caută 10.000 de morţi la Iaşi. Până acum a găsit 30

Redacția

Patru români şi un italian, cercetaţi după ce au sacrificat ilegal un porc în propria curte

Redacția

Pregătiri pentru Zilele Rezervației Forestiere la Tătăruşi! Direcţia 5, Nicole Cherry, Gabriel Dorobanțu şi Plăieşii, printre invitaţi!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site