RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Partidul lui Le Pen ar putea intra în alianța de extrema dreaptă a lui Viktor Orban / Orban mai are nevoie de o țară pentru a-și face grup oficial în Parlamentul European / Va invita UDMR?

Partidul Reunirea Națională (dreapta extremă din Franța, condus de Marine Le Pen) ar putea să se alăture luni, după alegerile din Franța, premierului ungar Viktor Orban în cadrul grupului Patrioții pentru Europa, anunță ziarul Le Monde. După adeziunea de vineri a partidului spaniol Vox, gruparea de extremă dreapta creată de Victor Orban și liderul extremist FPO din Austria a ajuns la reprezentanți din 5 țări și are nevoie de încă 2 țări pentru a-și face formal un grup în Parlamentul European.

Dacă Partidul Reunirea Națională din Franța aderă și el, grupul lui Orban mai are nevoie de europarlamentari dintr-o singură țară pentru a forma grup în PE. Opțiunile pe care le are acum sunt fie UDMR (actualmente membru în Partidul Popular European), fie partidul Liga al lui Matteo Salvini din Italia, potrivit informațiilor G4Media.

Care sunt acum membrii alianţei de extrema dreapta „Patrioţi pentru Europa”:

  • FIDESZ (Ungaria)
  • FPO – Partidul Libertăţii (Austria)
  • ANO – Acţiunea cetăţenilor nemulţumiţi (Cehia)
  • CHEGA (Portugalia)

De remarcat că partidul conservator polonez PiS a refuzat să facă parte din grupul lui Orban din cauza poziției pro-ruse a premierului ungar.

  

De ce e important pentru Orban să formeze un grup formal în Parlamentul European?

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ofensiva PSD la partidul lui Drulă. Social-democrații cer demisia primarilor USR

Redacția

Doliu în poloul românesc – Antrenorul emerit Virgil Pleșca a murit la 68 de ani

Redacția

China: Nouă morţi şi două persoane sub dărâmături după prăbuşirea unei săli de sport

Redacția
Încarcă...