NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Parlamentul limitează perioada în care ONG-urile pot ataca documentele pentru construcții

Parlamentul a adoptat un proiect care limitează drastic perioada în care ONG-urile pot ataca în instanță autorizațiile de construire și documentațiile de urbanism suspecte că au fost emise ilegal. 

Senatul a adoptat decizional proiectul de lege FOTO Arhivă

Senatul a adoptat decizional proiectul de lege FOTO Arhivă

Plenul Senatului a adoptat decizional cu 79 de voturi „pentru”, 23 „contra” și 14 abțineri un proiect de lege care propune modificarea Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, a Legii contenciosului administrativ nr.554/2004, precum şi pentru completarea art.64 din Legea nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul. 

  

Termen scurtat de la 5 la numai un an 

Advertisements

Proiectul limitează de la 5 ani la numai un an perioada în care organismele sociale interesate au dreptul de a ataca hotărârile de aprobare a documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism.

Astfel, potrivit proiectului adoptat de Parlament, la articolul 64 din Legea nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin.(4), cu următorul cuprins: „(4) Prin excepţie de la prevederile alin.(3), pentru organismele sociale interesate, dreptul de a ataca hotărârile de aprobare se prescrie în termen de 1 an de la data aprobării”. 

Advertisements

Proiectul modifică și Legea nr.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Kylian Mbappe va juca la Real Madrid, anunță Marca

Redacția

Ministrul Marcel Boloș a demis un secretar de stat după ce acesta l-a insultat în birou: ”Când cobori la acest nivel nu poți ocupa o funcție de demnitate publică” / ”A fost un episod jenant, un comportament nefiresc”

Redacția

Guvernul grec afirmă că societatea nu poate fi “ținută ostatică” de cei care nu se vaccinează anti-Covid / Un nou set de măsuri împotriva nevaccinaților, așteptat marți

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site