NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Aurescu, discuție cu șeful NATO despre reuniunea Alianței de la București

Ministrul Afacerilor Externe a avut o convorbire telefonică cu Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg, în marja pregătirii Reuniunii miniștrilor de externe din statele NATO, care va fi găzduită de ministrul român de externe, la București, în perioada 29-30 noiembrie 2022.

Aurescu, convorbire telefonică cu Secretarul General al NATO FOTO: Mediafax

Aurescu, convorbire telefonică cu Secretarul General al NATO FOTO: Mediafax

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, Bogdan Aurescu „a evidențiat importanța deosebită a acestui eveniment pentru România, prima reuniune în acest format organizată de România de la aderarea la Alianța Nord-Atlantică și al doilea eveniment NATO de nivel înalt găzduit de România, după Summitul de la București din 2008”.

  

De asemenea, ministrul „a subliniat și semnificația simbolică a reuniunii, în contextul împlinirii a 20 de ani de la primirea de către țara noastră a invitației de aderare la NATO, la Summitul de la Praga, din noiembrie 2002, precum și având în vedere că acesta va fi primul eveniment de nivel înalt al NATO desfășurat într-un stat aliat de pe Flancul Estic după declanșarea de către Rusia a războiului de agresiune împotriva Ucrainei”.

Advertisements
Advertisements

„Ministrul Bogdan Aurescu și Secretarul General al NATO au evidențiat importanța discuțiilor de la București,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cel mai cunoscut militar american din Ucraina a dezvăluit de ce s-a înrolat să lupte împotriva rușilor: Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară

Redacția

Biden: Xi Jinping a comis o ”gravă eroare” când a ”întors spatele” crizei climatice / La fel este şi cu Vladimir Putin

Redacția

Asociația Constructorilor de Automobile din România: 72% dintre manageri găsesc cu greu angajați specializați în industrie / Se așteaptă și 9 luni de la anunțul de recrutare / ”România are nevoie de peste 100.000 de noi angajați în industrie”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site