NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

Pantazi, ziariștii și destinul României: „Din cauza voastră a ajuns țara în halul ăsta”!

Ieșeam astăzi în jurul orelor 12.00 din sediul ANAF Pașcani, de peste drum de Primărie. După câțiva pași m-am întâlnit cu primarul municipiului, Dumitru Pantazi, în timp ce intra în sediul instituției. Era foarte zâmbitor când m-a văzut, iar când i-am întins mâna să îl salut, l-am întrebat ce face.

 

 

Primarul îmi răspunde: “Eu fac bine. Onorez promisiuni!”.

“Așa și trebuie”, îi spun eu, doar ați promis în campanie că veți face multe.

Pantazi continuă apoi cu o apreciere: ”Dar voi (n.r. adică cei de la Actualitatea Tv)? Promisiunile voastre nu au prins. Ați văzut?!”

Cum era și normal, i-am răspuns că noi nu am promis nimic în campanie, conștient fiind la ce se referă edilul. Insinua că noi l-am vrut pe Marius Pintilie primar. Știam că orice i-aș răspunde nu conta, pentru că el are niște idei fixe, multe dintre acestea conturate după scenarii ale celor care îi dau sfaturi.

Singurul lucru pe care i l-am transmis, și îl repet și acum, este acela că nu am fost o persoană implicată în campania electorală dusă de Marius Pintilie.

Nu i-am ascuns faptul că mi-aș fi dorit pe oricare dintre candidați în funcția de primar cu excepția sa, din motive care țin de perspectivele de viitor ale municipiului. Putea fi și unul din PSD, dar nu Dumitru Pantazi. E punctul meu de vedere! 

Fraza cu care am încheiat discuția pe acest subiect cu primarul a fost următoarea: „Eu nu sunt ziaristul ăla care v-a spus pe cine trebuie să puneți în funcția de viceprimar, care v-a scris toate discursurile și s-a implicat activ în campanie, ignorând drepturile celorlalți candidați”.

Pantazi nu s-a oprit aici. A spus că el discută doar cu oameni onești, și a început să facă niște gesturi cu mâna dreaptă. A fost momentul în care i-am sugerat să nu mai jignească, pentru că nimeni nu s-a pronunțat pe conduita sa în societate, ci doar pe ceea ce a făcut sau nu în ultimii patru ani. Fără a spune direct, primarul mi-a lăsat de înțeles că nu discută cu noi, pentru că îl criticăm.

Bucuros că l-am văzut când venea la muncă, Pantazi aduce în discuție și subiectul cu programul său de lucru. “Crezi că un primar are un program fix, de la 07.00 la 4.00”?, îmi spune edilul.

L-am contrazis și i-am specificat că un primar nu are program. Pe perioada mandatului este mereu în slujba comunității, cu excepția zilelor de concediu.

“Uite, eu vin la ora asta în Primărie (n.r. 12.00). Știi tu unde am fost eu de dimineață?”, explica Pantazi.

„Sunt de părere că faceți asta acum, dar în trecut nu a fost așa”, i-am mai replicat eu. Lui Dumitru Pantazi nu i-au convenit deloc răspunsurile mele. Așa se justifică faptul că după ce a vrut să intre în Primărie, s-a întors să îmi mai zică ceva.

Peste toate cele spuse de edil trec foarte ușor. Știu, aud, mi se spune de foarte mult timp unele lucruri. Dar afirmația finală a primarului îmi dă de gândit.

Pantazi mi-a spus că țara se află în situația actuală din cauza PRESEI! Citez: ”Din cauza voastră, a ziariștilor, țara se află în situația în care se află”.

Răspunsul meu a fost: „Din cauza unora ca dumneavoastră am ajuns așa. Dacă noi ziariștii nu am fi, probabil țara era într-o situație și mai gravă”.

Ceea ce v-am prezentat în aceste rânduri reprezintă discuția pe care am avut-o cu Dumitru Pantazi. Legat de partea cu vina ziariștilor îl întreb acum pe primarul municipiului dacă își mai menține mesajul următor, transmis pe data de 3 mai 2016:

“Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, le urez tuturor oamenilor din presă, mult succes în munca lor! O presă liberă contribuie la consolidarea democraţiei şi la dezvoltarea unei societăţi prospere. Rolul mass-media este esenţial în apărarea interesului public.

Sunt un susţinător al activităţii pe care o desfăşoară mass media, de accea am organizat în perioada mandatului meu o serie de dezbateri publice. Acest lucru a fost o premieră pentru Municipiul Paşcani, unde comunicarea cu ziariştii a fost asigurată nu doar direct, prin mine in calitate de primar al municipiului, cât şi printr-un purtător de cuvânt. Am deblocat accesul ziariştilor în Primăria Municipiului Paşcani, prin scoaterea poliţiştilori locali de la intrările în instituţie şi plasarea lor pe străzi pentru siguranţa cetăţenilor.

Închei prin a susţine ideea că pentru o societate democratică funcţională, dreptul jurnaliştilor de a relata neîngrădit şi fără frică trebuie garantat”, spunea Dumitru Pantazi.

    Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Nu trebuie să moară niciun bătrân pentru ca PFA Cojocaru să-și ia banul!

Răzvan Grecu

Andrada Voicu: “Trebuie să ne ajutăm unii pe alții. La final vom plânge de fericire!”

Redacția

Primarul închide tot!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site