NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

Pașcănenii au sărbătorit Ziua Națională a României pe Facebook

1 Decembrie, Ziua Națională a României a găsit Pașcaniul înghețat: atât de frig, cât și de dezinteres. Fără paradă militară și fără fasole cu cârnați, pășcănenii au preferat să stea în case și să se sărbătorească prin mesaje pe Facebook. Aceeași rețea unde, românii, pe 16 noiembrie, se mobilizaseră să iasă la vot împotriva candidatului PSD, Victor Ponta.

 

De dimineață și până acum când am intrat pe Facebook, au fost postate de pășcăneni mii de mesaje de „La mulți ani, România!”, și sute de fotografii cu tricolorul sau cu paradele militare din trecut. Toți care m-au sunat astăzi, mi-au spus mai întâi „La mulți ani!” și mai apoi au trecut la subiect. Cu toate acestea, emoția sărbătorii a fost resimțită doar în mediul virtual, pentru că în cel real, doar trecătorii s-au oprit în fața Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu” pentru a asculta fanfara și spectacolul artiștilor locali.

  

Vina nu este a cetățenilor, că ar fi devenit mai comozi, ci a conducerii orașului care continuă epurarea oricărui lucru bun, ce aduce aminte de fosta administrație PNL, și pentru al treilea an consecutiv au mai tăiat din programul acestei sărbători populare, și anume în punctele esențiale: parada militară și fasolea cu cârnați însoțită de păhărelul de ceai sau de vin fiert.

 În schimb aleșii locali, după ce au defilat în fața camerelor de luat vederi pentru a depune coroane la monumentele eroilor patriei, au poposit la casa praznicală a Bisericii “Sfinții Voievozi” unde, invitați la o agapă frățească de părintele protopop Pavel Postolachi, au sărbătorit așa cum se cuvine memoria eroilor neamului.

Corect ar fi fost ca toți aleșii locali să fie prezenți în Piața „Mihail Sadoveanu” și să participe din primul minut la programul pe care ei l-au comandat. Însă cine-i nebun să lase o masă și o băutură caldă, pentru un astfel de eveniment?!

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Scrisoare de protest față de abuzurile ApaVital adresată președintelui Consiliului Județean Iași, Consilierilor Județeni și președintelui ARSACIS

Răzvan Grecu

Apa, banii şi REFERENDUMUL!

Marius Parteni

PSD când își cere scuze?!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site