NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

Piețe nu avem, politicienii recunosc că nu au făcut nimic, dar jaful a fost mare!

Unii sunt nerăbdători, așteptările au fost înșelate când vorbim de actuala administrație, dar când vezi oameni care au stat în funcții și nu au făcut nimic, mai mult recunosc asta, trebuie să fim îngrijorați.

Gabriela Nedelcu, consilier PSD, fost viceprimar a apărut într-o emisiune televizată la finalul săptămânii trecute, unde a spus ceva ce m-a șocat. Iată o parte din declarația doamnei, care mi se pare extrem de gravă:

“Trebuie să recunoaștem că municipiul nostru are două piețe care nu corespund sub nici o formă, la nici un standard, nu numai la ISU. Și asta s-a datorat, de ce să nu recunoaștem, prin faptul că ceilalți primari, au permis din diverse scopuri, electorale sau de a sprijini niște oameni necăjiți, să-și de-a drumul la o afacere, au permis de a construi fiecare unde vrea și cum au apucat în această piață. Eu cel puțin, în ultimii 8 ani de zile, nu cred că s-a mai amplasat vreun chioșc, am primit o piață, două, sub orice critică amândouă. Ca prioritate a fost modernizarea piețelor și am început cu proiectul de la piața din vale. Ca să înțeleagă pășcănenii, proiectul este făcut, am plătit proiectarea, s-a scos proiectarea și executarea lucrărilor la un loc, deci ei din ianuarie puteau să se apuce. Hai nu ianuarie, martie, puteau să se apuce să renoveze piața. Nici acuma nu știu dacă este gata proiectul … Cred eu că nici nu vor să îl facă”, a spus în emisiune fostul viceprimar al municipiului.

Prin urmare, piețe nu avem, e haos, cei care au condus sunt “vinoveţi”, dar mai departe ce facem? Continuăm așa? Întreținem haosul? Acceptăm jaful?

  

Vrem piețe, aceasta este concluzia. Primăria trebuie să facă ordine, să implementeze proiecte de dezolvare, comercianții trebuie susținuți, ei plătesc taxe și impozite, cei care sunt rău intenționați și nu plătesc trebuie eliminați, mai pe scurt “gata cu bătaia de joc”.

Nu a spus nimic Gabriela Nedelcu despre statisticile prezentate în conferințele de presă de actualul viceprimar Cristian Rățoi. Citez din doamna politician “ca să înțeleagă pășcănenii”, Gabriela Nedelcu a coordonat activitatea din piețe cât timp a fost viceprimar, 4 ani, nu 8 ani.

Rățoi a susținut că a dublat înacasările la piețe! Asta în condițiile în care nu au apărut alți comeciați, pandemia a lovit puternic în activitatea celor care au rezistat, dar totuși au mai apărut niște bani, dublul sumelor.

„Am situația oficială a încasărilor pe primele 3 luni din 2020 și din 2021. Vă pot spune că la încasări suntem pe plus față de anul trecut. Ca să vă faceți o părere dacă în primele 3 luni ale anului 2020, taxatorii au încasat în cele două piețe 18.751 de lei, anul acesta zic eu că am încasat mai bine și am ajuns la 53.451 de lei. Pot să vă spun și cum au fost încasările în 2019, tot pentru primele 3 luni din an. În 2019 de la taxatori s-a încasat 13.074 de lei, față de 53.000 anul ăsta. Deci cu mult peste”, a declarat Cristian Rățoi, viceprimarul municipiului Pașcani, în conferința de presă din data de 15 aprilie 2021.

Aștept punctul de vedere al doamnei fost viceprimar! Poate ne spune cine a încurajat hoția și haosul!

Advertisements

Related posts

Muzica și efectele sale….. Conspirația lui Sol!

Redacția

BitTv și Pantazi cu ApaVital, Actualitatea Tv cu pășcănenii! Cum nu i-am șantajat pe cei de la ApaVital și Primărie!

Marius Parteni

Rușine DICTATORULE, Rușine Dumitru Pantazi!

Marius Parteni
Încarcă...