NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Pantazi vrea să-l recompenseze pe Axinte cu un post de deputat, dar fostul viceprimar are probleme cu Agenția Națională de Integritate

Fostul viceprimar al municipiului Pașcani tremură în așteptarea listelor pentru Camera Deputaților. Cele două conflicte de interese în care s-a aflat pe perioada mandatului, îl pot scoate în afara calculelor politice. Cu toate acestea, primarul Dumitru Pantazi și administratorul Gică Zanet încearcă să îl impună pe lista organizației județene, pe un loc eligibil.

 

 

  

Vasile Axinte, viceprimar al municipiului în perioada 2012 -2016, se află în două situații de incompatibilitate, verificate de inspectorii Agenției Naționale de Integritate. Prima este datorată facturii prin care societatea Romelada SRL, la care Axinte este acționar, a livrat Primăriei bonuri de carburant.

A doua stare de incompatibilitate vine după prezența acestuia în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Miron Costin. Axinte a renunțat la locul din CA, în data de 17 februarie 2016, conform articolul 87, litera (d) din Legea nr.161/2003 în care se stipulează că “funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu: funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice”.

Fostul viceprimar a condamnat situațiile pentru care se află în această situație de conflicte de interese.”Legea este proastă. Dacă te retragi dintr-o firmă, dar ești în spatele afacerii, se crede că nu mai ai nicio implicare, dar nu e așa. De situațiile de incompatibilitate, nu știu, nu m-a intrebat nimeni nimic”, a spus ieri Vasile Axinte.

Acesta a fost în perioada 2012 – 2016 un bun aliat pentru primarul Pantazi, cel care astăzi îl susține să ajungă în Parlament. Axinte a inițiat proiectul de hotărâre prin care a fost aprobată expertiza pe baza căreia a fost ștearsă datoria societății AgroComplex de la bugetul local în 2014.

Tot el a reprezentat Primăria în procesul civil de la Înalta Curte de Casație și Justiție în care instituția pe care o reprezenta se judeca cu AgroComplex, pe aceeași datorie de aproximativ 2 milioane lei. Municipalitatea a pierdut procesul, întrucât a intervenit termenul de prescripție, dar viceprimarul nu a deschis acțiune în regres pentru a fi recuperată suma de la cei care nu au acționat pentru ca bugetul local să nu fie prejudiciat.   

Advertisements

Related posts

PSD a luat pulsul investițiilor din Moțca, Cristești și Tătăruși. Gheorghe Nichita nu a făcut deplasarea

Marius Parteni

Mașinile abandonate rămân pe străzi. O ințiativă de ridicare a lor a fost blocată!

Marius Parteni

Dăncilă îi primește înapoi pe toți cei exilați din PSD. Îl așteaptă și pe Geoană

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site