NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Câinii cu stăpân, controlaţi la microcipuri. Ce amenzi riscă proprietarii care nu s-au conformat legii

Românii care au câini vor fi verificaţi dacă le-au implantat microcipuri. Potrivit legii, acest lucru trebuia să se întâmple până la 1 ianuarie 2015. Cei care nu s-au conformat, riscă amenzi care pleacă de la 2.000 de lei.

Proprietarii au avut la dispoziţie aproape un an pentru a pune microcipuri patrupedelor, dar foarte puţini dintre deţinătorii de câini au respectat ordinul, mai ales în mediul rural. Microciparea câinilor se face la cabinetele veterinare şi costă între 50 şi 100 de lei.

Dispozitivul conţine un cod numeric personalizat şi unic al căţelului şi, opţional, numărul de telefon al stăpânului. După ce sunt microcipaţi, câinii sunt înregistraţi în Registrul Evidenței Câinilor cu Stăpân.

Cu ajutorul dispozitivului, câinele este ușor de găsit în cazul în care este pierdut. De asemenea, dacă un animal este abandonat, poate fi identificat proprietarul. În plus, tratamentul câinilor care nu au cip ar putea fi refuzat de medicii veterinari.

sursa stiri digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

19 candidaturi pentru Consiliul Local Paşcani, contestate de un păşcănean

Redacția

Competiția pentru președenția PNL – filiala Pașcani s-a încheiat. Inginerul Petrică Dascălu și echipa sa au ieșit câștigători!

Răzvan Grecu

Dezbatere pe marginea proiectelor economice ale PSD la Paşcani (VIDEO)

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site