NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Câinii cu stăpân, controlaţi la microcipuri. Ce amenzi riscă proprietarii care nu s-au conformat legii

Românii care au câini vor fi verificaţi dacă le-au implantat microcipuri. Potrivit legii, acest lucru trebuia să se întâmple până la 1 ianuarie 2015. Cei care nu s-au conformat, riscă amenzi care pleacă de la 2.000 de lei.

Proprietarii au avut la dispoziţie aproape un an pentru a pune microcipuri patrupedelor, dar foarte puţini dintre deţinătorii de câini au respectat ordinul, mai ales în mediul rural. Microciparea câinilor se face la cabinetele veterinare şi costă între 50 şi 100 de lei.

Dispozitivul conţine un cod numeric personalizat şi unic al căţelului şi, opţional, numărul de telefon al stăpânului. După ce sunt microcipaţi, câinii sunt înregistraţi în Registrul Evidenței Câinilor cu Stăpân.

  

Cu ajutorul dispozitivului, câinele este ușor de găsit în cazul în care este pierdut. De asemenea, dacă un animal este abandonat, poate fi identificat proprietarul. În plus, tratamentul câinilor care nu au cip ar putea fi refuzat de medicii veterinari.

sursa stiri digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Sondaj PNL în Pașcani: Pintilie, la nouă procente în fața lui Pantazi. Edilul șef, principalul vinovat de scandalul apei

Marius Parteni

Cu o majoritate de 72% în CJ, PSD a renunţat la aparenţele de normalitate şi a decis să aloce bani doar comunelor cu primari de stânga

Redacția

Dumitru Pantazi în noiembrie 2014:”Am hotărât să facem referendum în privinţa apei, deoarece nu putem trece peste voinţa oamenilor”. Gheorge Nichita acum două zile:”Cine nu votează pentru ApaVital va fi dat afară din partid”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site