RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi va expertiza lucrările de la bariera de la Blăgești

Dumitru Pantazi, primarul municipiului, a solicitat ieri consilierilor locali să aprobe o expertiză tehnică la amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată de la Blăgești. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilierii locali, nu înainte ca aceștia să fie informați de edilul-șef de suspiciunile pe care le acesta le are cu privire la costurile acestei investiții. 

Pe 25 iunie când am preluat mandatul am găsit pe birou o factură de 425.165,17 lei cu o situație de lucrări anexată. Factura a fost emisă pe 30.04 și avea trecut bun de plată de către ordonatorul de credit, dar necontabilizată până la 25 iunie. Costurile sunt exagerate pentru acel obiectiv după părerea mea. Preparare mixtură asfaltică, 121.114 lei. În ce constă acest lucru nu știu. Asta e doar manoperă, nimic altceva. Și un alt exemplu: preparare beton asfaltic de 65.872 de lei. Oricum, analizând această situație de lucrări o să trageți concluzia dumneavoastră. Nu știu cine a făcut oferta, nu știu cine a făcut studiul de fezabilitate, nu știu cine a făcut proiectul, nu știu cum s-a făcut achiziția, dar eu consider că este absolut necesar să facem o expertiză privind cantitățile și calitatea materialelor folosite, după care o să vin să vă prezint dumneavoastră în consiliu dacă expertiza confirmă sau nu situațiile de lucrări”, a spus primarul înainte de votul consilierilor.

Pantazi a mai spus consilierilor locali că nu există zi în care să nu vină oameni de afaceri să aducă facturi, unele dintre ele pentru obiective ce nu sunt aprobate sau nu au contracte cu municipalitatea.

  

Zilnic vin la mine afaceriști cu facturi de miliarde de lei despre care contabilitatea nu știe nimic. De exemplu ieri [n.r. 17 iulie] au venit la mine două persoane, una cu o factură de 2 miliarde de lei pentru ștrand, sumă ce depășea oferta, și una cu o factură de un miliard și ceva pentru parcul de joacă, contract și achiziție pe care nimeni nu și-l asumă” a explicat primarul.

Obiectivele expertizei tehnice ce urmează să fie efectuată sunt următoarele:

  • verificarea situațiilor de lucrări atât din punct de vedere calitativ cât și din punct de vedere cantitativ;

  • verificarea în fizic a lucrărilor efectuate și decontate sau care urmează a fi decontate;

  • verificarea respectării proiectului tehnic de execuție și lucrărilor executate în fizic în concordanță cu avizele/acordurile emise de autoritățile competente;

  • verificarea cotei de ocupare a terenului achiziționat de Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Pașcani în vederea realizării acestui obiectiv de investiții.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Guvernul în exerciţiu a aprobat alocarea a 400 de milioane de lei pentru plata facturilor curente ale primăriilor din ţară

Redacția

ApaVital vrea să restituie Primăriei 4 utilaje ce valorează jumătate de milion de euro! Vezi motivul invocat! (DOC)

Răzvan Grecu

Comisia Juridică a dat aviz nefavorabil proiectelor prin care primarul vrea să acorde facilități fiscale unor societăți comerciale

Marius Parteni
Încarcă...