NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Pantazi încearcă să-l păcălească pe Dragnea. A trimis fișa candidatului la partid, fără să explice dosarele în care este cercetat (DOC)

Primarul Dumitru Pantazi își încearcă norocul. El vrea să mai obțină încă odată susținerea conducerii județene și centrale a partidului pentru a candida la fotoliul de primar al municipiului, deși a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru fapte de corupție care au dus la prejudicierea bugetului local.

Conducerea centrală a PSD a transmis organizațiilor din comune, orașe și municipii un model de fișă a candidatului la funcția de primar. Aici sunt stipulate toate condițiile care trebuie să le îndeplinească candidatul sau candidații. Asta pentru că există varianta să fie mai mulți.

“După cum este cunoscut, în ședința Comitetului Executiv Național din 9 decembrie 2015 a fost adoptat Codul de etică și conduită al Partidului Social Democrat, document foarte important din perspectiva desfășurării și câștigării alegerilor din anul 2016, prin intermediul căruia ne propunem să selectăm și să propunem electoratului cei mai buni candidați, oameni care au un nivel profesional foarte ridicat și care în același timp răspund unor exigențe morale și de comportament ireproșabile. Vă transmitem alăturat un model de fișă al candidatului care cuprinde, deocamdată, doar două aspecte, CV-ul candidatului și angajamentul de integritate, pe care vă rugăm să le distribuiți către candidații propuși pentru funcțiile de primari și să le transmiteți până la data de 15 decembrie 2015, așa cum s-a convenit în ședința mai sus menționată”, se arată într-un document semnat de deputatul Marian Neacșu, secretarul general al PSD.

Dumitru Pantazi a completat formularul transmis de conducerea partidului, manifestându-și astfel intenția de a mai candida la un mandat de primar din partea PSD, deși este trimis în judecată și cercetat de DNA în alte dosare. Organizația locală nu a fost consultată în acest sens. Mai mult, nimeni nu știe nimic se pare despre aceste documente transmise. Edilul local nu a răspuns apelurilor noastre pentru a explica ce anume a scris în acea fișă.

“Cel mai probabil dumnealui a trimis fișa direct la București. Conducerea partidului va analiza cazul fiecăruia în parte”, a susținut Vasile Câtea, secretarul PSD Iași.

La Pașcani se cunosc alte elemente legate de acest document. Consiliera Gabriela Nedelcu, purtătorul de cuvânt al PSD Pașcani, a subliniat că o decizie în privința candidaturii va fi luată abia în ianuarie 2016. Conform aceluiași document, în cadrul unei organizații își pot manifesta intenția de a candida mai mulți membri. Întrebat care va fi criteriul pe baza căruia se va stabili candidatul, Vasile Câtea a spus:“Se va desfășura un sondaj de opinie. Cel mai bun va fi candidatul partidului”.

Candidatura lui Dumitru Pantazi este pusă la îndoială și de presa județeană. Președintele Victorel Lupu nu a dorit să prezinte lămuriri atunci când a fost întrebat de reporterii Telem Iași dacă primarul din Pașcani mai poate candida.

Adresă fișă candidat alegeri!

Fișa candidat alegeri locale!

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Expresia “Ciocu` mic, noi suntem la putere acum!” a ajuns şi la Paşcani. Vezi ce politician local a fost pus “la punct” de pesedişti cu această replică!

Răzvan Grecu

Un senator PNL pregăteşte o surpriză liceenilor: BAC la gramatică

Redacția

Organizația Femeilor Liberale și Organizația Persoanelor Vârstnice Paşcani şi-au ales conducerea

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site