NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi&Co gândesc reorganizarea serviciilor din 2013. Se anunță angajări pe serviciile cu personal redus

Șefii Primăriei caută cu disperare soluții pentru eficientizarea serviciilor din cadrul administrației locale dar și pentru a reduce din cheltuieli. Ieri, primarul Dumitru Pantazi și viceprimarul Vasile Axinte au efectuat o vizită în clădirea fostului sediu al administrației locale.

Scopul vizitei a fost acela de a verifica care dintre instituțiile ce au primit în respectiva locație un spațiu au și o activitate continuă. Nemulțumirea șefilor Primăriei este aceea că lunar se cheltuie sume de bani pentru plata utilităților fără ca beneficiarii să achite ceva. Acest lucru a fost recunoscut chiar de administratorul public al Primăriei:

”Căutăm soluții. Cel puțin la sediul Primăriei vechi nimeni nu plătește nimic pe ce consumă. Trebuie luate unele măsuri”, a spus Gică Zanet.

  

Prima soluție identificată este mutarea serviciului de Gospodărie Comunală în incinta Primăriei noi. Așa ar exista o mai bună comunicare între servicii, dar în realitate executivul caută să scape de cheltuielile ce nu se justifică.

Advertisements

O altă măsură care ar putea fi pusă în practică este aceea ca pentru celelalte instituții să se identifice alte locații, astfel încât sediul vechi să fie închis. Aici își au sediul detașamentul de jandarmi, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Registrul Comerțului, Asociația Veteranilor de Război, Agenția Națională Anti-Drog și Direcția Sanitar-Veterinară.

 

Reorganizarea Gospodăriei Comunale și a Serei, urmată de angajări pe serviciile cu personal redus

 

O altă strategie a executivului, conform unor surse din Primăriei, este aceea de reorganizare a serviciului de Gospodărie Comunală care are în subordine și angajații de la stația Raizer și cei de la reparațiile străzilor.

Aceeași măsură are șanse să fie pusă în practică și în cazul Serei și a Serviciului de Întreținere a Spațiilor Verzi. Varianta gândită este aceea de înființare a unei societăți care să aibă în subordine toate aceste servicii. Acest lucru ar da posibilitatea executivului local să facă angajări și să scoată la concurs unele posturi în cadrul serviciilor de Asistență Tutelară, Achiziții, Compartimentul de Programe Europene, etc.  

Advertisements

Informațiile nu au fost confirmate încă de executivul local.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Primăria Pașcani a semnat contractul cu firma care trebuie să realizeze proiectul tehnic pentru viitoarea grădiniță!

Marius Parteni

„Noi nu avem parcurile în administrație” a fost răspunsul celor de la Eco Salubritate după ce li s-a adus la cunoștință de acțiunea civică de salubrizare a locului de joacă de la blocul „Moldova”

Diana Marcu

Primăria Pașcani anunță că va deconta cheltuielile cu transportul public când va exista „cadru legislativ complet”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site