NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi&Co gândesc reorganizarea serviciilor din 2013. Se anunță angajări pe serviciile cu personal redus

Șefii Primăriei caută cu disperare soluții pentru eficientizarea serviciilor din cadrul administrației locale dar și pentru a reduce din cheltuieli. Ieri, primarul Dumitru Pantazi și viceprimarul Vasile Axinte au efectuat o vizită în clădirea fostului sediu al administrației locale.

Scopul vizitei a fost acela de a verifica care dintre instituțiile ce au primit în respectiva locație un spațiu au și o activitate continuă. Nemulțumirea șefilor Primăriei este aceea că lunar se cheltuie sume de bani pentru plata utilităților fără ca beneficiarii să achite ceva. Acest lucru a fost recunoscut chiar de administratorul public al Primăriei:

”Căutăm soluții. Cel puțin la sediul Primăriei vechi nimeni nu plătește nimic pe ce consumă. Trebuie luate unele măsuri”, a spus Gică Zanet.

  

Prima soluție identificată este mutarea serviciului de Gospodărie Comunală în incinta Primăriei noi. Așa ar exista o mai bună comunicare între servicii, dar în realitate executivul caută să scape de cheltuielile ce nu se justifică.

O altă măsură care ar putea fi pusă în practică este aceea ca pentru celelalte instituții să se identifice alte locații, astfel încât sediul vechi să fie închis. Aici își au sediul detașamentul de jandarmi, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Registrul Comerțului, Asociația Veteranilor de Război, Agenția Națională Anti-Drog și Direcția Sanitar-Veterinară.

 

Reorganizarea Gospodăriei Comunale și a Serei, urmată de angajări pe serviciile cu personal redus

 

O altă strategie a executivului, conform unor surse din Primăriei, este aceea de reorganizare a serviciului de Gospodărie Comunală care are în subordine și angajații de la stația Raizer și cei de la reparațiile străzilor.

Aceeași măsură are șanse să fie pusă în practică și în cazul Serei și a Serviciului de Întreținere a Spațiilor Verzi. Varianta gândită este aceea de înființare a unei societăți care să aibă în subordine toate aceste servicii. Acest lucru ar da posibilitatea executivului local să facă angajări și să scoată la concurs unele posturi în cadrul serviciilor de Asistență Tutelară, Achiziții, Compartimentul de Programe Europene, etc.  

Informațiile nu au fost confirmate încă de executivul local.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Elevii unui colegiu din Pașcani achită bani pentru plata gardianului. Iată explicațiile!

Marius Parteni

Administrația locală a abandonat chiriașii ANL și cei ai blocului social! Dacă vor să aibă căldură și apă caldă trebuie să-și pună pe banii lor centrale termice! Codul civil trasează această cheltuială în sarcina Primăriei!

Răzvan Grecu

Consultantul ApaVital s-a întâlnit cu președinții de Asociații de Proprietari: convențiile individuale nu anulează debranșările colective!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site