RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Comunicat de presă: Senatorul Florin Constantinescu solicită bani pentru instituţiile de învăţământ din judeţul Iaşi

Florin Constantinescu, chestorul Senatului, a adresat în această sătămână două întrebări care se referă la două investiţii pentru două instituţii de învământ din judeţ: Şcoala de Arte şi Meserii Mirosloveşti şi  Grădiniţa din satul Pietrosu comuna Tătăruşi. Ţinând cont de faptul că se apropie deschiderea anului şcolar, senatorul Constantinescu solicită Ministerului Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului finanţare pentru terminarea lucrărilor la cele două instituţii de învăţământ.

În cazul Şcolii de Arte şi Meserii de la Mirosloveşti, valoarea totală a proiectului este de 995.940 lei, lucrările executate şi decontate până în prezent fiind în valoare de 650.000 lei. Valoarea necesară finalizării investitţiei este de 345.940 lei. Din lipsa finanţării, lucrările de au fost sistate încă din 2008, din acest an elevii învăţând în două schimburi şi ajungând acasă târziu, parcurgând distanţe cuprinse între 2,5 km – 3 km.

Acelaşi aspect este subliniat şi în cazul Grădiniţei din satul Pietrosu, comuna Tătăruşi. Valoarea lucrărilor executate este de 312.880 lei, iar valoarea rămasă de executat este de 498.040 lei. Investiţia se deteriorează pe zi ce trece, pereţii stând descoperiţi sub intemperii.

  

Senatorul păşcănean solicită Ministerului alocarea fondurilor necesare celor două instituţii de la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Incredibil: Dinu Apăvăloaie, condamnat pentru corupție, este încă membru PSD!

Răzvan Grecu

Decontarea terapiilor pentru persoanele cu tulburari din spectrul autist

Redacția

A inceput campania electorala: Reguli stricte, corturile si bannerele pe stalpi sunt interzise

Redacția
Încarcă...