RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Panică și teroare în familia unui preot de lângă Pașcani. Bănuitul, un piroman, i-a distrus livada ieri noapte. Preot:”A spus că îmi taie capul mie și copilului” (FOTO)

Update: Individul bănuit a fost identificat ieri seara de polițiști. El a fost transportat sub escortă la Spitalul Socola din Iași, însa nu a fost internat. Medicii au constat ca are discernământ. În jurul orelor 1.00 el a fost pus în libertate, după care ar fi continuat sa amenințe. El l-a contactat pe preot căruia i-a spus ca va da foc bisericii.

Știrea inițială: Preotul unei parohii din zona Pașcani trăiește în teroare de ceva vreme. El primește amenințări cu moartea, la fel și soția și copilul de 10 ani. Cel care îi face viața un calvar i-a transmis că îi va distruge și casa parohială. Ieri noapte individul, care îl amenință, i-a distrus livada de pomi.

Preotul Gheorghe Dănilă, de la biserica din satul Vâlcica, comuna Tătăruși, a rămas șocat în această dimineață când a văzut pomii tăiați. A sunat la Poliție și a cerut ajutor. Bănuielile sunt îndreptate către Dorin Costan, un fost condamnat în vârstă de 33 de ani. Acesta este cunoscut de localnici drept un piroman, după ce în trecut a dat foc mai multor case, grajduri și stoguri cu nutrețuri. Atunci un sat întreg făcea pândă noaptea să nu le de-a foc la bunuri. Pentru faptele sale a stat în pușcărie aproximativ 10 ani, dar de când a fost eliberat s-ar fi apucat din nou de prostii.”Astăzi dimineaţă înainte de a începe slujba, m-a chemat un enoriaș să îmi arate ce s-a întâmplat în grădină. Copaci distruși, tăiați cu toporul. Mi-a spus o vecină de-a lui că în dimineața asta i-a spus ce a făcut. I-a mai povestit că la noaptea va da foc prin gospodăriile oamenilor. Este groaznic ce se întâmplă”, ne-a povestit preotul Dănilă.

  

Bănuitul se ascunde de Poliție

Polițiștii ajunși la fața locului au început să îl caute pe cel bănuit. Au mers la casa lui, dar nu era nimeni. Asta după ce o persoană din sat a reușit să discute cu Dorin Costan. Când a fost apelat din nou pe telefonul mobil, soneria se auzea în podul unui grajdi. Crezând că este posibil ca bănuitul să fi recurs la un gest extrem, oamenii legii au urcat în pod. Individul, despre care se aude că ar avea mai multe ascunzători prin gospodărie, nu a fost însă de găsit. A lăsat în fân telefonul. Tot acolo polițiștii au găsit și toporul cu care a tăiat copacii.

„Mi-a zis să ies din biserică, să îmi taie capul”

Preotul parohiei din satul Vâlcica, spune că individul l-a amenințat în repetate rânduri cu moartea, pe el și familia acestuia.”În Săptămâna Mare eram în biserică, iar el a venit la poartă şi mi-a transmis printr-o femeie să ies afară să îmi taie capul. Mi-a amenințat cu moartea și copilul. A spus cuiva din sat că într-o seară a venit la geamul casei, să ne vadă, să îl știe pe băiat. Au mai fost și alte lucruri, dar, Doamne, nu știu ce să mai zic. Îmi este frică. Nu știu ce are cu mine. La Paște i-am dus pachete cu alimente, ca la toți ceilalți pe care i-am ajutat”, mai spune preotul.    

Individul este căutat acum de polițiștii Secției 6 Rurală Pașcani. Se pare că acesta are probleme psihice. Printre localnicii din Tătăruși s-a instaurat din nou teama, ținând cont de faptul că individul în trecut a dat foc bunurilor oamenilor.

 

 

Related posts

Pe județ, rata cumulată de infectare a urcat de la 0,91, la 1,13 cazuri/ 1.000 loc

Redacția

Pregătiri pentru sărbătoarea de „Sfântul Ilie” la Lespezi! Formația 3 Sud Est pe lista organizatorilor

Marius Parteni

Muzică, dans și voie bună de Ziua comunei Miroslovești (FOTO)

Oana Cordoneanu
Încarcă...