NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Orban a anunțat că sprijinul financiar pentru părinţii care stau cu acasă cu copiii încetează la finalul anului școlar

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a anunțat joi că sprijinul financiar pentru părinţii care stau acasă cu copiii încetează la finalul anului şcolar. De asemenea, șeful Executivului a mai adăugat că unele grădiniţe şi after-school-uri vor fi deschise “în condiţii extrem de stricte”.

Odată cu încheierea şcolii, va înceta măsura de sprijin care a fost instituită pe perioada suspendării şcolilor, care a permis unui părinte să poată să stea acasă cu copilul său, beneficiind de plata a 75% din salariu”, a anunțat premierul.

“Foarte multe familii active vor fi în situaţia în care le va fi extrem de dificil să găsească o soluţie pentru ca în perioada în care se duc la muncă să existe persoane care să aibă grijă de copii”, a spus Orban, adăugând că vor fi deschise grădiniţe şi after-school-uri, potrivit regulilor Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei.

“Permitem în condiţii extrem de stricte, care vor fi reglementate prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Educaţiei, redeschiderea grădiniţelor, a activităţilor de tip after-school care funcţionează în mod normal pe perioada verii”, a punctat Ludovic Orban.

DIGI24

Advertisements

Related posts

Constructorii neserioși, adio contracte cu statul!

Redacția

ANAF a restituit taxa auto către 420.000 contribuabili români – 700 milioane de lei

Redacția

Topul datornicilor la bugetul local este dominat de avocaţi, arhitecţi și interlopi

Redacția
Încarcă...