RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Brătești: Închisoare pentru monstrul care și-a bătut iubita până i-a omorât pruncul nenăscut

Detalii terifiante făcute publice de judecători în motivarea unei sentinţe dintr-un dosar de omor. Un individ de 38 de ani din Brăteşti a primit 14 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat asupra unui membru al familiei. Victima din dosar este soţia sa, o femeie cu care Nechita Sfecliş are trei copii, de 1, de 3, respectiv de 5 ani.

Locuiau la părinţii lui

În motivarea sentinţei se arată că Sfecliş şi soţia sa locuiau într-un imobil insalubru ce aparţine părinţilor bărbatului. Singurul care aducea bani în casă era bărbatul, care mai muncea cu ziua prin sat.
Despre agresiunile pe care victima le suferea ştiau mai toţi vecinii familiei Sfecliş, după cum reiese din declaraţiile de la dosar. Chiar şi victima a oferit o declaraţie stupefiantă despre acest aspect. 

“M-a mai bătut, dar în halul acesta nu, niciodată… Doar câte o palmă, un pumn, aşa, dar nu cu picioarele. Anul trecut mi-a dat cu tigaia în cap, dar nu aşa tare, doar mi s-a spart un pic capul”, a declarat victima.

  

În noiembrie 2019, femeia era însărcinată în luna a VIII-a. Pe 7 noiembrie, Nechita Sfecliş a băut alcool la casa unor vecini, acolo unde a venit, la un moment dat, şi soţia sa. Aceasta a băut şi ea două pahare cu bere şi a plecat acasă. La un moment dat, femeia a venit după soţul său, pentru a-l aduce acasă, iar între cei doi a izbucnit un conflict. Cearta a continuat şi în curtea proprie, agresorul invocând că victima „era băută mai tare” decât dânsul şi l-ar fi injurat, refuzând să facă de mâncare. 

„Am dat cu piciorul, cu palma, cu pumnul. Cu pumnul i-am dat peste faţă, peste faţă i-am dat, şi cu palma. Am lovit-o în zona maxilarului şi peste nas. Nu i-a dat sângele la faţă; am văzut că i s-a umflat buza. Nu ştiu dacă i s-au umflat şi ochii. I-am dat cu pumnul în cap, cu piciorul în burtă. Cu pumnul i-am dat şi la coaste, în partea stângă. Ea era în picioare. Apoi a căzut, dar nu am lovit-o cât timp era căzută. Am ridicat-o de jos şi am văzut că era lovită la cot. Apoi a dat hemoragia în ea”, a povestit bărbatul, în instanţă.

Deşi sângera jos, au sunat la 112 după 7 ore

Din cauza rănilor suferite, femeia a început să sângereze în zona intimă, iar fătul a murit. Cu toate acestea, nici agresorul şi nici victima nu au sunat la 112 pentru ajutor, decât după aproximativ 7 ore, când starea femeii s-a înrăutăţit puternic.

„Mi-a fost frică să chem Poliţia, că ştiam că o să-l aresteze (…) Mi-a spus să nu zic, şi a zis că n-am cu ce creşte copiii şi am să rămân pe drumuri. A spus să zic că am greşit şi eu, şi că a fost vina mea…  Să spun că eram beată şi că am căzut jos şi m-am lovit”, a povestit victima în instanţă. La proces, femeia a mai spus că l-a iertat pe soţul agresiv. Sentinţa de condamnare la 14 ani de închisoare cu executare nu este definitivă.

ZIARUL DE IASI

Related posts

Incendiu la centrala termică a unei firme din Târgu Frumos

Teona Gherasim

Paznicul de vânătoare agresat s-a prezentat la IML. Acuzații se apără și declară că au fost amenințați cu pușca (VIDEO)

Marius Parteni

Tânără dintr-un Centru de Plasament victima unui accident rutier

Marius Parteni
Încarcă...