NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Oamenii de afaceri se așteaptă la noi taxe, după alegeri, care să asigure fonduri pentru pomenile electorale

Joc de-a șoarecele și pisica între guvern și mediul de afaceri pe tema taxelor. Executivul spune că nu se schimbă cota unică până la alegerile parlamentare din 2016. Oamenii de afaceri se tem că, odată ce va trece perioada alegerilor prezidenţiale, oficialii vor creşte din nou taxele pentru a acoperi reducerea CAS şi creşterea pensiilor şi alocaţiilor.

Premierul asigură oamenii de afaceri că următorii doi ani nu vor aduce noi creşteri de taxe.

„Până la alegerile din 2016, România va avea clar cota unică de 16%, iar, mai departe, sigur, forţele politice care vor avea legitimitatea dată de alegerile parlamentare din 2016 vor putea să spună dacă menţin această cotă unică sau nu”, a spus Victor Ponta, premierul României.

  

Investitorii cred însă că, o dată trecută campania electorală, vor apărea noi impozite despre care oficialii refuză să vorbească acum.

„Toate pomenile electorale, faptul că sunt atâtea ajutoare sociale, de undeva vor trebui recuperate, dezvoltarea locurilor de muncă și investițiile stagnează, singurul loc de unde se poate lua este din noi creșteri de taxe”, declară Miron Tibişor, om de afaceri.

În ciuda primisiunilor politice, în turism se vorbeşte deja de o nouă taxă. Autorităţile vor să impună „Taxa pe micul dejun”.

„Atunci când își faci niște calcule știi la ce te aștepți, vorbim de predictibilitate, orice schimbare de pe o zi pe alta ne afectează”, afirmă Octavian Lazăr, proprietarul unui lanţ hotelier.

Oamenii de afaceri amintesc şi de taxele introduse anul acesta – supraaciza la carburanţi şi taxa pe construcţii speciale – care deja le-au încurcat planurile.

„Aveam anumite fonduri pentru investiții în produse noi. Bugetul acelor investiții s-a redus și ca a atare a trebuit să renunț”, spune Dumitru Toşa, vicepreşedintele unei firme producătoare de şampanie.

Nemulţumire a produs chiar și creşterea promisă a salariului minim de la 1 ianuarie, la 975 de lei.

„Să sperăm că nu este măsură electorală, dacă e, se va vedea în pierderile la buget, va trebui să ne restrângem activitatea, vom trimite oameni în șomaj”, mai spune Dumitru Toşa.

Majorarea salariului minim practic anulează economiile făcute după reducerea cu 5 puncte procentuale a contribuţiilor sociale plătite statului.

sursa stirile digi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Năsui: Din 2022 salariul minim nu va mai fi impozitat în anumite sectoare

Redacția

Electroputere VFU Paşcani va livra Timişoarei şase vagoane complet modernizate

Redacția

O firmă de distribuție, care are punct de lucru și în Pașcani, trage țepe cu cecuri şi bilete la ordin

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site