RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

O sportivă de 81 de ani din Cluj-Napoca a câștigat 4 medalii de aur la Campionatele Mondiale de Natație de la Doha

O sportivă de 81 de ani din Cluj, care provine dintr-o familie cu tradiție de 100 de ani în natație, a reușit o performanță uriașă la Campionalele Mondiale de la Doha. Maier Orosz Judith a câștigat 4 medalii de aur și a reușit să doboare și 3 recorduri naționale, anunță reprezentanții Clubului Sportiv Universitatea Cluj-Napoca.

În competiția de natație care a avut loc săptămâna trecută în Aspire Dome din Doha, Maier Orosz Judith a reprezentant Clubul Sportiv Universitatea Cluj-Napoca, la categoria de vârstă 80-84 de ani.

Sportiva antrenată de Philgas Șoit a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în probele de 50 și 200 de metri bras, respectiv 400 de metri mixt – toate cu noi recorduri naționale. Românca a obținut aur și în proba de 100 de metri bras.

“Doamna dr. Maier Orosz Judith continuă astfel o tradiție începută în anii 1925 – 1928 de tatăl său, Gavrilă Orosz campion la curse de distanță lungă pe Dunăre și membru de bază al echipei de polo ”U” Cluj-Napoca, întemeietorul Școlii Sportive Clujene și fost timp de patru ani președintele Clubului Sportiv Universitatea. De asemenea sora sa, regretata dr. Flora-Orosz Ecaterina a câștigat 30 de campionate naționale,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ministerul Educației, în topul instabilității politice

Redacția

Explozie pe un pod de cale ferată din Rusia, traficul feroviar este perturbat

Redacția

Maia Sandu s-a întâlnit la Oradea cu Ilie Bolojan și primarul Florin Birta într-o vizită privată

Redacția
Încarcă...