RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

O societate de milioane de euro este vândută la un preţ derizoriu

Una din societăţile din subordinea Consiliului Judeţean (CJ), Lucrări Drumuri şi Poduri (LDP), a ajuns să fie vândută bucată cu bucată la un preţ derizoriu.

Administratorul judiciar a anunţat scoaterea la licitaţia a 14 active, evaluate la 13,2 milioane lei, în condiţiile în care estimările din urmă cu doar câţiva ani arătau o valoare totală cel puţin dublă. „Reţeta falimentară a fostei conduceri a CJ a fost aplicată cu succes, în ciuda tuturor semnalelor trase de PSD la vremea respectivă. O societate care în 2008 valora milioane de euro a ajuns să fie vândută pe bucăţi. Singurul lucru pe care îl mai putem face acum este să monitorizăm cu atenţie aceste vânzări, pentru a nu se ajunge şi în situaţia în care active care valorează încă milioane de lei să fie înstrăinate pe doi lei”, a comentat liderul consilierilor PSD din CJ, Cristian Stanciu. Cel mai valoros activ scos la licitaţie este sediul administrativ din Tătăraşi, terenul şi construcţiile aferente în suprafaţă de aproape 9.000 mp. Preţul de la care va porni licitaţia este de 6,3 milioane lei. Potrivit administratorului judiciar, clădirea este pretabilă pentru activităţi de birouri sau industriale. Pe poziţia a doua la active se situează staţia de sortare din comuna Moţca (1,9 milioane lei), urmată de staţia de asfalt din Holboca (1,7 milioane lei). Restul activelor vor fi scoase la licitaţie pentru sume cuprinse între 61.300 lei (bunuri imobile din comuna Erbiceni) şi 815.180 lei (bază producţie din Holboca). Administratorul judiciar va încerca identificarea de cumpărători şi pentru o bază de producţie din Paşcani (705.276 lei), sediul administrativ din acelaşi oraş (660.230 lei), staţiile de asfalt din Cotnari (289.500 lei), Mirceşti (125.600 lei), Ţibăneşti (88.570 lei) şi Vlădeni (74.300 lei), balastiera din Butea (69.690), staţia de betoane din Cotnari (271.270 lei) şi staţia deszăpezire din Hârlău (65.640 lei). Licitaţia cu strigare va avea loc pe data de 12 iulie.

 

  

Ce a provocat falimentul LDP

LDP a intrat în insolvenţă în septembrie 2011, moment în care număra 250 de angajaţi. La masa credală s-au înscris peste 80 de persoane fizice şi juridice, care au de recuperat peste 12 milioane lei. În perioada 2007- 2010, cifra de afaceri a LDP a scăzut de aproape patru ori, de la 16,4 la 4,6 milioane lei. Acest lucru s-a întâmplat şi în contextul în care LDP a încasat mult mai puţin decât lucrările realizate efectiv pentru clienţi, diferenţa fiind de cel puţin 10 milioane lei. În jurul LDP au roit şi interese politice transpartinice, care au dus în final la falimentul societăţii înfiinţate în 1997.

 

sursa Evenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Accident rutier în Copou. Un taximetrist a intrat în coliziune cu un tramvai

Redacția

S-a stins din viață cunoscutul chirurg ieșean Teodor Stamate. Era profesor emerit al UMF

Redacția

Noul director de la Protectia Consumatorilor a ajuns la Iasi dupa ce a fost snopit in bataie in biroul de la Neamt. S-a lasat cu sange si plangeri penale

Redacția
Încarcă...