NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

O retea noua va alimenta cu apa vestul judetului Iasi

Una dintre cele mai mari probleme pentru partea vestica a judetului este alimentarea cu apa potabila, motiv pentru care printr-un program european, ApaVital a prevazut sa acopere si aceasta parte.

 

Noua retea va incepe din localitatea Popesti si va trece prin Lungani, Braesti, Oteleni, Butea, Alexandru Ioan Cuza, Helesteni, Halaucesti, pana in apropierea orasului Targu Frumos. Lucrarile de investitii din cadrul proiectului POS MEDIU II vor fi implementate între 2015 – 2020. Lista scurta a investitiilor prinse în acest program cuprinde 27 de aglomerari urbane din judetul Iasi, care vor beneficia în principal de lucrari de alimentare cu apa, realizarea unor aductiuni sau constructia de rezervoare. Suma estimata a fi acordata judetului Iasi în cadrul POS MEDIU II este de 200 de milioane de euro.

“Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si canalizare în judetul Iasi fac parte din proiectul prin care înca o mare parte a locuitorilor judetului Iasi vor beneficia de apa si canalizare la standarde europene. Odata cu acest proiect, realizam noi pasi în îndeplinirea obiectivului de extindere a serviciilor furnizate de societate, în conformitate cu politica de dezvoltare a utilitatilor publice”, a declarat Ion Toma, directorul general al ApaVital Iasi.

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Bani europeni pentru autostrada Ploieşti – Paşcani. A8 mai aşteaptă

Redacția

Primarul are de astăzi încă un consilier personal

Marius Parteni

Beznă în cartiere și la trecerile de pietoni: Primarul se joacă cu viețile pășcănenilor!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site