RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

O poveste de viață cum rar ți-e dat să auzi. Elena lucrează de peste 20 de ani la salubritate în Iași și a reușit să-și întemeieze familia pe care și-o dorea. Un singur vis nu a putut să-l transforme în realitate: „Cel mai mult mi-am dorit să merg la școală”

Elena David are o poveste de viață emoționantă, însă lucrează mereu cu zâmbetul pe buze. Femeia este exemplul că totul este posibil atunci când crezi Elena David lucrează de 20 de ani la Salubris, iar în 2023 a fost desemnată angajata anului. Femeia și-a cunoscut iubirea vieții în cadrul companiei, iar acum este fericită că poate să își întrețină familia din ceea ce face. Din păcate, nu a reușit niciodată să meargă la școală, acesta fiind visul ei din copilărie.

Elena are o poveste de viață impresionantă

Elena David își amintește cu drag de primele momente când a fost angajată la Salubris și ce a făcut din primul salariu. Totuși, viața ei nu a fost deloc ușoară, iar de mică a trebuit să muncească pentru a își îngriji familia. 

Acum are 43 de ani și este fericită că are un loc de muncă și o familie iubitoare.

  

„Lucrez de 20 de ani la Salubris și sunt foarte mândră de ceea ce fac. Depun foarte mult efort pentru că știu că trebuie să fac o treabă bună și să-mi asigur traiul mie și familiei mele. Din păcate, eu nu am avut posibilități, am crescut 7 frați, mama mea era bolnavă și trebuia să am grijă și de ea. Nu am fost deloc la școală, pentru că nu am avut posibilitate, astfel că am stat acasă, locuiam în Nicolina atunci. Tatăl meu a lucrat 25 de ani tot la salubritate în Iași, de asta în 2004 a decis să mă ajute și pe mine să îmi găsesc un loc de muncă. Țin minte, primul salariu l-am luat în preajma sărbătorii de Sf. Parascheva, ba chiar am luat și bonus de 80 de lei atunci, eram extrem de fericită că am banii mei și îi pot folosi pentru a îmi îngriji familia”, își amintește Elena David.

Cel mai mult și-a dorit să meargă la școală și să învețe carte, însă acest lucru nu a fost posibil, deoarece a trebuit să stea acasă ca să aibă grijă de frații ei. Însă și-a găsit fericirea după ce s-a căsătorit cu Bogdan, care lucrează împreună cu ea la Salubris.

„Ce mi-am dorit cel mai mult era să merg la școală să simt mirosul ăla de pix și caiete noi, însă nu s-a putut. Le și zic fetițelor mele să învețe, că sunt foarte norocoase că au această posibilitate. Am învățat să scriu și să citesc de la frații mei mai mici, care mergeau la școală și îmi arătau când aduceau cărțile acasă. Normal că îmi doresc tot ce e mai bun pentru ele în viață. Acum 15 ani, mi-am cunoscut soțul, Bogdan, care lucrează și el tot la Salubris. Imediat după ce ne-am cunoscut ne-am și căsătorit, iar de atunci avem o viață foarte frumoasă împreună. Avem patru fete, una de 7 ani, una de 9 ani, de 12 ani și mai am o fată din altă relație, de 20 de ani. Fata mai mare mai stă la prietenul ei, dar mai vine și acasă. La început a fost mai greu că am stat într-un cămin, nu aveam posibilitate, însă acum avem o locuință socială, un apartament cu o cameră”, mai povestește Elena David.

Familia este totul pentru ea

Fetele ei îi dau puterea necesară să continue în fiecare dimineață. Programul este mult mai ușor când știe că acasă o așteaptă fiicele cu câte o îmbrățișare.

„Am mare noroc de soțul meu, eu încep dimineața, la 04:30, munca, după care termin la 12:30. El se ocupă de fete, le pregătește pentru școală, are grijă de tot. El începe tura de muncă la 12:00, iar eu vin acasă și aștept copiii. Merită tot efortul care îl fac pentru fetele mele, nici nu mai simt oboseala. Avem noroc și de un program lejer, lucrăm 3-4 zile, după două zile liber, salariu decent și bonuri de masă, este un loc de muncă sigur, iar colegii și șefii mereu ne-au ajutat și ne-au înțeles cu orice situație”, a precizat femeia.

De asemenea, soțul mereu o surprinde cu cadouri și o ajută la treburile de zi cu zi.

„Soțul meu îmi aduce mereu flori și ciocolată, mie și fetelor, abia îl așteaptă să ajungă acasă. Acum, de 8 Martie, mereu ne pregătește ceva, cele mici deja se gândesc ce o să fie. Avem o familie frumoasă și numeroasă, însă cel mai greu este cu timpul liber, nu reușești să faci prea multe. Am mai mers prin zonă, pe la mănăstiri cu ele, însă o vacanță propriu-zis nu am avut”, a spus Elena David.

Angajata anului în 2023

Salubris a desemnat-o angajata anului în 2023, pentru seriozitatea și spiritul de echipă de care a dat dovadă. La începutul lunii ianuarie, când a nins foarte mult prin oraș, Elena a renunțat la ziua ei liberă pentru a veni să îi ajute pe colegi la curățat trotuarele.

„Atunci când a nins, eram recunoscătoare că fetițele mele sunt în siguranță, au o casă, căldură, însă știam că situația de pe stradă era grea și colegii meu aveau nevoie de ajutor. Nu am stat pe gânduri și am venit la muncă, chiar îmi spuneau colegii ce fac, că normal era ziua mea liberă, însă am venit să dau o mână de ajutor. Am fost foarte surprinsă să fiu ales angajatul anului, însă este încă o dovadă că îmi fac treaba cum trebuie și este recunoscută. Acum lucrez în zona Canta, însă în decursul anilor am lucrat prin tot orașul. Colegii sunt foarte înțelegători, nu ai cum să te plictisești niciodată, mereu e ceva de făcut”, a încheiat angajata.

Povestea de viață a Elenei este impresionantă și dă dovadă că orice este posibil atunci când crezi în tine și în puterile tale.https://www.bzi.ro/o-poveste-de-viata-cum-rar-ti-e-dat-sa-auzi-elena-lucreaza-de-peste-20-de-ani-la-salubritate-in-iasi-si-a-reusit-sa-si-intemeieze-familia-pe-care-si-o-dorea-un-singur-vis-nu-a-putut-sa-l-transforme-4932058

Related posts

Ministrul Agriculturii: Scumpirile apărute în ultima perioadă la ouă şi anumite produse din carne şi lapte nu sunt justificate

Redacția

PSD nu mai vrea să audă de Schengen. Ciolacu: „Vorbiți cu ministrul de Interne, eu nu sunt la guvern”

Redacția

Val de agresiuni pe fondul consumului de alcool. Șapte tineri au ajuns la spital cu traumatisme

Oana Cordoneanu
Încarcă...