NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

O nouă generație de excelență la Pașcani. Pe 22 septembrie va fi examenul de selecție

O dată cu începerea noului an școlar se redeschide Centrul de Excelență (CEX) în Pașcani. La acesta se pot înscrie elevi din ciclul primar, începând cu clasa a III-a, gimnazial și liceal.

 

Înscrierile se fac în perioada 17- 21 septembrie la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani, acolo unde va fi și centrul CEX. Examenul pentru selecția elevilor va fi sâmbătă, 22 septembrie 2018, de la ora 9:00. Cursurile vor începe de pe 4 octombrie 2018.

Față de anul trecut au mai dispărut grupe. La clasele a VI-a și a VIII-a s-au scos grupele de fizică și grupa de istorie la clasa a XII-a. Se vor face grupe pentru matematică clasele a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, VII-a, a VIII-a și a XI-a, fiecare cu minimum 15 elevi în grupă și maximum 28. Numărul elevilor poate varia în funcție de rezultatul selecției și de ceea ce hotărăsc profesorii.

„În acest an școlar la filiala din Pașcani a Centrului de Excelență se vor organiza activități de pregătire a elevilor la matematică, învățământ primar la a III-a și clasa a IV-a, câte o grupă de maximum 28 de elevi. Tot la matematică la clasele V-VIII și clasa a XI-a, minimum 15 elevi, nu mai mult de nu mai mult de 25 în fiecare grupă. Se vor mai organiza activități de pregătire la informatică la clasele a IX-a și a X-a, la chimie la clasa a XI-a și la limba franceză la clasele a VII-a și a VIII-a. Minimum de de elevi în grupă este de 15 nu mai mult de 25”, a declarat Vasile Sorohan, director CEX.

La CEX se lucrează la un nivel mai ridicat decât la clasă, pregătind elevii pentru concursurile școlare și nu numai. Cursurile vor fi săptămânale și vor avea o durată de două ore.

loading...
Advertisements

Related posts

Perioadă decisivă pentru profesorii în prag de pensionare

Redacția

Miracolul Crăciunului – spectacol organizat de elevii Colegiului Naţional „Mihail Sadoveanu” (VIDEO)

Ema Roman

Elevii vor învăța mai mult! Se introduce o nouă materie de curs!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site