RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

O fetiță din Tg.Frumos s-a prăbușit la ora de sport și a rămas fără vedere

Ieri, o fetita din clasa a doua de la Scoala Ion Creanga din Targu Frumos a orbit in timpul orei de sport. Din cauza suprasolicitarii, Alexandra T. a cazut si s-a lovit in regiunea occipitala, zona unde se afla centrii vederii. Eleva a fost transportata de un echipaj SMURD la Spitalul prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie).

La internare, fetita nu vedea si a fost supusa unor investigatii de specialitate. Examenul Computer Tomograf nu a identificat nicio leziune cranio-cerebrala. De asemenea, medicii neurochirurgi au efectuat investigatii la coloana cervicala, dar nu s-a evidentiat nicio leziune. Pe parcursul investigatiilor, copila si-a recapatat doar partial vederea, dar nu si-a adus aminte ce s-a intamplat. “Fetita a fost transportata la Neurochirurgie dupa ce a cazut pe terenul de sport de la scoala. Post traumatic, fetita a orbit. In cadere s-a lovit in regiunea occipitala unde sunt centrii vederii. I s-a facut tomografie computerizata si explorare a coloanei cervicale, dar nu s-a gasit nicio leziune cranio-cerebrala sau a coloanei cervicale. Fetita si-a recapatat partial vederea. Am discutat cu ea, dar nu isi aduce aminte ce s-a intamplat, pentru ca dupa un astfel de traumatism, apare amnezia retrograda. Fetita nu avea nevoie de interventie chirurgicala si tratament la neurochirurgie drept pentru care s-a decis transferul la Spitalul de copii Sf. Maria pentru supraveghere”, a declarat medicul neurochirurg Ion Streltov.

Caz de neglijenta in supravegherea elevei

  

Incidentul s-a petrecut in timpul unei ore de educatie fizica. “Totul s-a petrecut la ora de sport. Din cate se pare, din cauza supraefortului, copilul a cazut brusc. Au fost chemati de urgenta cei de la SMURD, de la Politie, fiind informat si Inspectoratul Scolar Judetean ISJ, in legatura cu cele petrecute. Nu a fost vorba de ceva grav atata timp cat, maine (astazi – n.r.), fetita va reveni la ore”, arata reprezentantii institutiei. Totusi, medicii spun ca situatia este mult mai grava, iar fetita nu va putea merge la scoala atat de repede. In acest context, ISJ a declansat o ancheta pentru a elucida circumstantele in care a avut loc accidentul. “Am fost informati de conducerea scolii despre accidentul care a avut loc astazi (ieri – n.r.), in jurul orei 10.00. La nivelul unitatii s-a declansat o ancheta pentru a fi analizate circumstantele in care acesta s-a petrecut. Din informatiile pe care le avem, se poate trage concluzia ca nu este vorba despre un caz de violenta. Din ceea ce a prezentat si doamna director, se pare ca fetita a alunecat. Deocamdata nu ne putem pronunta cu privire la cauze urmand ca, pe parcursul anchetei, sa vedem despre ce este vorba. Eleva va fi externata, intrucat nu exista motive pentru ca aceasta sa fie spitalizata”, a precizat Sabina Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Cum putem evita risipa alimentară. În medie aruncăm anual fiecare 129 de kg de mâncare la gunoi

Redacția

Mâine este ultima zi de valabilitate a polițelor de asigurare Euroins

Redacția

RAGCL dă drumul la căldură!

Ema Roman
Încarcă...