RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

O femeie, din Tătăruși, luptă să învingă cancerul: “Îmi doresc să trăiesc. Atât vreau…” (VIDEO)

O femeie din Tătăruși are nevoie urgent de ajutor pentru a scăpa de o boală apărută din senin dar care i-a schimbat întreaga viață.

Marieana Tuluc are 42 de ani și multe luni de când stă mai mult pe pat. La prima vedere, nu ai spune că este un om bolnav, dar adevărul este cu totul altul. Limfomul malign nonhodgkin difuz, de gradul patru, care se traduce printr-o boală severă a sângelui, o formă de leucemie, i-a transformat viața într-un chin.

  

Boala a debutat în 2013, când femeia ajunsese să cântărească doar 35 de kilograme. Abia după două luni de zile a primit cruntul diagnostic. De atunci, a suferit o intervenție chirurgicală, urmată de 17 ședințe de chimioterapie și radioterapie. A vrut să trăiască, în ciuda faptului că nimeni nu-i mai dădea șanse de supraviețuire.

“Nu știau ce am. Tumoarea mea era în partea stângă și pe mine mă durea în dreapta. Am avut niște dureri foarte puternice. Am ajuns la Iași la Cuza Vodă, apoi m-au trimis la Parhon și la Institutul de Oncologie. Am primit diagnosticul după două luni de zile. Am avut foarte multă nevoie de sânge, de donatori. Imediat după operație am intrat în comă. Nu-mi dădea nimeni nicio șansă”, ne-a spus Marieana Tuluc.

Totuși a izbutit și încearcă să-și prelungească zilele pentru că nu se poate obișnui cu gândul că asta a fost tot și că va muri.

Practic, nu poate ieși neînsoțită din casă, nici măcar până la poartă. În permanență este supravegheată de către mama ei, care a găsit-o de câteva ori, prăbușită la pământ. Ea nu își amintește nimic și spune că nu se poate controla. Pur și simplu i se face rău și nu are timp de reacție. Mai mult, în urmă cu patru ani, a suferit o operație la piciorul drept unde are 14 șuruburi, intervenție care se face răspunzătoare pentru chinul de acum al femeii. Nu poate și nici nu vrea să meargă neînsoțită pentru că se teme că dacă i s-ar face rău și s-ar prăbuși la pământ, necunoscuții ar crede că este o femeie beată.

“Mă simt mai bine o lună, două, după care o iau de la capăt. Am momente când stau în pat și nu suport pe nimeni, să nu mă întrebe nimeni nimic. E o stare de nervi permanentă, plâng mereu”, a mai declarat aceasta.

Medicii i-au spus că sunt șanse de 80% să-i fie eliminate celulele canceroase, dar doar dacă va urma un tratament asemănător chimioterapiei, pe care l-ar putea face numai în Turcia, la o clinică specializată pentru acest diagnostic. Îi este greu să ceară public ajutorul pentru că i se pare un gest urât, însă se vede nevoită deoarece vrea tare mult să trăiască.  Tratamentul din Turcia este fabulos de scump și ar mai avea nevoie de 10.000 euro ca să ajungă să-l facă. E greu, în condițiile în care nici modica pensie de handicap, pe care o dă pe medicamente, nu i-a mai venit de trei luni, pentru că și-a schimbat buletinul.

“Este un tratament la fel ca și chimioterapia. 80% din limfomul de gradul patru se poate elimina prin acest tratament. Pentru o lună de zile, costă 30.000 euro. Mi-ar mai trebui 10.000 euro. Am vândut aur, am vândut ce am avut, m-au ajutat niște prieteni, rude. Îmi doresc să trăiesc. Atât vreau”, a adăugat, plângând, femeia.

Cei de bună credință, care vor să acorde sprijin acestei femei ce-și dorește să trăiască precum un om normal, să muncească și să-și ajute părinții, nu să le ceară ajutorul, o pot face printr-o mică donație.

Tuluc Marieana – 0785382201

RO94RNCB0176013268220006, în RON sau în Euro RO24RNCB0176013268220005

{youtube}T6kTx6GLgqM{/youtube}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Slujbă pentru ploaie, la Biserica Domnească din Ruginoasa

Ema Roman

Operațiune dificilă de salvare, la Suceava. Muncitor prins sub blocuri de piatră, cu tot cu utilaj

Redacția

Pompierii pășcăneni au stins focul izbucnit la o mașină de pe strada Vatra

Redacția
Încarcă...