NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

O fată de 14 ani şi-a minţit mama că este răpită ca să fugă la un tânăr cunoscut pe internet, iar femeia a sunat la 112. Cum i-a fost descoperită minciuna

O femei din localitatea ieşeană Ciurea, a sunat sâmbătă, 24 august, la numărul de urgenţă şi a anunţat că fiica sa de 14 ani a fost răpită de pe stradă. Fata a contactat-o să-i povestească întâmplarea, după ce ar fi reuşit să scape de agresori.

Femeia în vârstă de 36 de ani le-a povestit poliţiştilor că fata ar fi fost luată la ocazie de o dubă, iar pasagerii aflaţi în maşină ar fi sechetrat-o şi dus-o într-un loc necunoscut.

„Aceasta a declarat faptul că în dimineaţa zilei de 24 august a.c., în timp ce se deplasa spre satul Şcheia, ar fi fost luată la ocazie cu un autoturism tip dubă, după care ocupanţii acestuia ar fi legat-o de mâini şi picioare şi ar fi dus-o într-un loc necunoscut, iar ulterior, în jurul orei 10.00, ar fi reuşit să scape şi i-ar fi solicitat unei femei să o transporte cu un autoturism, în comuna Şcheia”, spun reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

 După ce au găsit-o pe fată, în comuna Şcheia, poliţiştii au deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate. Ulterior însă şi-au dat seama că fata inventase răpirea şi îi povestise scenariul mamei pentru fugi la Bucureşti, unde urma să se întâlnească cu un tânăr pe care l-a cunoscut pe Facebook.

„S-a constatat faptul că, în dimineaţa de 24 august, minora ar fi plecat de la domiciliu, cu intenţia de a se deplasa în municipiul Bucureşti pentru a se întâlni cu un tânăr cunoscut pe o reţea de socializare, iar pentru a-şi acoperi plecarea ar fi sunat-o pe mama sa şi i-ar fi relatat că ar fi fost răpită şi legată. Ulterior, după ce mama sa a alertat poliţiştii, minora ar fi renunţat la intenţia de  a părăsi domiciliul şi s-ar fi oprit pe raza comunei, unde a fost găsită de poliţişti”, au mai precizat aceştia.

 Fata a fost dusă acasă şi încredinţată mamei sale. Poliţiştii nu au aplicat nicio sancţiune în acest caz, deoarece apelul mamei nu a putut fi considerat fals, întrucât femeia crezuse spusele fiicei sale. Nici tânăra nu va răspunde în faţa legii pentru gestul său pentru că este minoră.

Sursă: www.adevarul.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

PROTEST! Ai grijă ca oamenii legii să nu te calce în picioare (VIDEO)

Redacția

Amendă usturătoare pentru un șofer care a transportat mai multe persoane în microbuz

Teona Gherasim

O cisternă cu kerosen a intrat frontal într-un autoturism! O persoană a rămas încarcerată

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site