NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Diplomă de merit obținută de ansamblul Casei de Cultură la un festival interjudețean

Ansamblul de dansuri populare românești „Rapsozii Siretului” al Casei Municipale de Cultură „Mihail Sadoveanu” a participat la Festivalul Interjudețean „Cântă de răsună lunca”. Aceștia au obținut o diplomă de merit și un trofeu pentru prestația lor din cadrul evenimentului. Festivalul a ajuns la ediția a XXIX-a și a avut loc în perioada 23-24 august la Casa de Cultură din Tecuci.

Ansamblul din Pașcani a urcat pe scena amplasată în Parcul „1 Mai” al municipiului Tecuci alături de persoane bine cunoscute în lumea muzicii populare: Margareta Clipa, Laura Lavric, Ioan Ursache. „Rapsozii Siretului”  au mai câștigat în această perioadă un trofeu la Festivalul Internațional de Folclor „Hora Neamului”, care a avut loc la Erbiceni.

Festivalul de la Tecuci a avut două secțiuni de concurs prima fiind intitulată Grupuri folclorice, iar cea de-a doua Ansambluri Folclorice. „Cântă de răsună lunca” este un eveniment pentru cei care iubesc muzica și dansurile populare și vor să păstreze și să valorifice tradițiile muzicale și etnografice ale folclorului.

Advertisements
Loading...

Related posts

IPS Teofan a urcat Muntele Ceahlau, pentru a oficia hramul Manastirii „Schimbarea la Fata”

Redacția

Elevi pășcăneni – spectacol caritabil pentru un coleg bolnav de leucemie

Ema Roman

Jurnalistul Petru Preda s-a stins din viață în urma unui accident rutier

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site