NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Noutati in educatie. Ce ii asteapta pe elevi in anul 2013

In anul 2013, elevii vor avea parte de examene, simulari si reguli mai stricte. in ceea ce priveste fenomenul de violenta in scoli, noul ministru al Educatiei, Remus Pricopie, vrea sa ia masuri.

 

Elevii incep cursurile pe 14 ianuarie, data ce va fi si prima zi de scoala a noului ministru Remus Pricopie. Urmatoarea vacanta incepe pe 6 aprilie, iar de Paste elevii vor avea parte doar de o zi libera prin lege.

Examenele se vor sustine in aceeasi structura ca anul trecut, si asta pentru ca Bacalaureatul profesional al Ecaterinei Andronescu trebuie sa treaca mai intai prin Parlament pentru a fi aprobat. Pana sa ajunga insa la examene, elevii vor sustine simulari la care vor primi note in catalog.

  

Probele examenului de maturitate sunt programate intre 10 iunie si 5 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 12 iulie.

Absolventii de clasa a VIII-a vor sustine probele din cadrul Evaluarii Nationale pe 25 si 27 iunie, iar pe 3 iulie vor afla cu ce nota vor intra la liceu.

In ceea ce priveste fenomenul violentei in scoli Remus Pricopie vrea sa ia cateva masuri.

„Doresc sa merg sa discut cu colegii de la CNA pentru ca eu cred ca standardele impuse de CNA in raport cu violenta prin mass-media trebuie sa fie mult mai ridicate astfel incat sa se reduca aceste lucruri. Consilierea psihologica, chiar si pedepsele de tipul suspendarea alocatiei„, a declarat Remus Pricopie, ministrul Educatiei.

Pentru clasa pregatitoare noul ministru nu vrea multe schimbari. Vor exista in continuare criterii de selectie, iar grupele ar putea fi organizate atat in scoala, cat si in gradinita.

sursa telem.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Tânărul care a produs un accident cu 6 răniți în Botoșani consumase și canabis

Redacția

Gravidă moartă în timpul transferului între spitale. Manager: „Azi am avut un caz halucinant”

Redacția

Noi amenzi pregatite de politisti pentru soferi. Ce nu trebuie sa faci, ca sa nu platesti 7.500 lei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site