NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Noul viceprimar a trecut la treabă. Câinii şi curăţenia, primele priorităţi

De două zile, noua conducere a oraşului a reînceput colectarea câinilor de pe străzile oraşului cu ajutorul armei cu tranchilizante. Numai ieri angajaţii de la SC Eco Salubritatea au prins 11 câini, iar astăzi până la amiază au mai prins încă 9. În două săptămâni se vrea strângerea tuturor câinilor din oraş.

Viceprimarul Paşcaniului, Vasile Axinte, a mers astăzi în vizită la padocul oraşului. Aici câinii au în primul rând puţin spaţiu, cuştile sunt insalubre şi nu există nici un cabinet veterinar. Nu mai vorbim de faptul că acest padoc este la foarte mare distanţă de Paşcani iar transportul câinilor se face cu dificultate. Un alt dezavantaj este faptul că terenul pe care este amplasat padocul aparţine unei societăţi din Bacău şi nu se pot face investiţii.

Municipalitatea a început deja căutarea unei noi locaţii, o suprafaţă de câteva sute de metri pătrați, care să aparţină domeniului public, unde se vor face investiţii. Se va lua legătura și cu un medic veterinar care să se ocupe de sănătatea şi de castrarea câinilor. Hrana câinilor în momentul de faţă constă în granule, ceea ce este costisitor. Se doreşte schimbarea regimului de hrană prin contactarea firmelor Kosarom şi Avastar.

Advertisements
  

Noul viceprimar a stabilit şi zonele şi programul de lucru pentru curăţenia buruienilor din oraş. Tot în două săptămâni se doreşte tăierea şi depozitarea deșeurilor rezultate la depozitul de gunoi. Şi replantarea altor specii de flori în oraş se află pe lista priorităţilor, pentru că cele plantate nu merg bine sau buruienile sunt mai mari decât florile.

Advertisements

E prima dată când vin să văd noul padoc. Cum am intrat pe poartă am realizat că este impropriu. Investiţii nu se pot face deoarece terenul este închiriat de la o firmă din Bacău, mijloacele fixe nu sunt ale noastre. S-au făcut câteva modernizări pentru câini dar sunt insuficiente, insalubre. Voi studia un teren mai aproape de oraş care să fie domeniu public, unde să putem face investiţii” ne-a declarat Vasile Axinte, viceprimarul Paşcaniului.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Niciun constructor interesat de reabilitarea clădirii în care funcționează Gărdinița nr. 2 și Creșa nr.1

Răzvan Grecu

Municipalitatea susține proiectele organizațiilor non-guvernamentale. 50.000 lei au fost alocați pentru acest an

Teona Gherasim

Schimbări în conducerea economică a Primăriei

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site