NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Situația finanțelor Pașcaniului: doar 10 miliarde în conturi

Invitat în emisiunea Obiectiv de Pașcani de luni seară de la Actualitatea TV, primarul Dumitru Pantazi a oferit primele date despre situația financiară a municipalității. Edilul șef a precizat că în acest moment se fac eforturi pentru stabilirea cu exactitate a datoriilor Pașcaniului și că echipa care realizează evidența contabilă va primi ajutoare suplimentare din partea inspectorilor de la Curtea de Conturi.

În ultimul an și jumătate, echipa de consilieri PSD a acuzat mereu fosta administrație că nu prezintă clar modul de cheltuire a banilor publici, iar în ultimele luni de mandat au blocat proiectele de rectificări bugetare din această cauză. Proaspătul primar a explicat aseară că în felul acesta au fost păstrați aproximativ 10-11 miliarde de lei în conturile Primăriei: „Tot ceea ce s-a putut cheltui, ca prevedere bugetară, s-a cheltuit la ultimul leuț. De asta s-a insistat foarte mult pe o rectificare de buget, dar noi nu am acceptat-o. De asta sunt acești bani în cont, dacă acceptam rectificarea de buget, sigur nu mai erau bani în cont.

Nu se știe încă dacă acești bani vor fi suficienți pentru plățile scadente. Primarul a precizat că sunt mai multe facturi restante pentru a căror acoperire noul Consiliu Local va trebui să aprobe rectificări bugetare. Potrivit lui Dumitru Pantazi, urgențele care trebuie achitate sunt contractul pentru mixturi asfaltice, în valoare de 5,5-6 miliarde de lei și restanța de plată la E-On pentru iluminatul public, în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de lei.

Advertisements
  

Mai sunt însă și alte facturi de care furnizorii se interesează. Firma care a livrat flori municipalității are de încasat aproape 1 miliard de lei, iar Pantazi a spus că a găsit o factură de peste 4 miliarde de lei pentru lucrări suplimentare la bariera de la Blăgești: „Am înaintat-o compartimentului de specialitate, nu purta nicio semnătură de primire și am dat dispoziție directorului economic să o returneze și să vedem cum soluționăm problema. Nu știu dacă are situație de lucrări în spate, n-am putut să-mi dau seama. Am înaintat-o compartimentului economic.

Advertisements

În cadrul ședinței operative de luni, edilul șef a cerut să se verifice situația financiară a municipalității – contracte, facturi restante, bilanțuri. Dumitru Pantazi așteaptă ca în aproximativ o săptămână să aibă o imagine cât mai precisă a datoriilor primăriei. Deși se așteaptă o reorganizare a Direcției Economice a Primăriei, el nu a dorit să comenteze dacă Angelica Labonțuva fi înlocuită din funcția de director economic.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Păşcănenii vor bănci şi în faţa blocurilor! Primăria spune că are de unde să dea

Ema Roman

Se mai dau amenzi dacă nu ai declarația din 15 mai? Nelu Tătaru: „Oamenii trebuie responsabilizați!“

Redacția

Consilierii vor stabili taxa de divorț pe cale administrativă, pe care o va percepe Primăria Pașcani

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site