NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Noi tensiuni împotriva unor administrații ale UDMR. Motivul: măsurile în educație

Apar noi tensiuni în teritoriu, de această dată îndreptate împotriva unor instituții conduse de reprezentanți ai UDMR sau susținuți de Uniune, tema fiind măsurile din zona educației în Harghita și Cluj.

invatare

O nouă situație tensionată a apărut la Gheorgheni (județul Harghita), unde un grup de elevi și părinți ai elevilor absolvenți de școală profesională de 3 ani, adică Colegiul Tehnic „Batthyany Ignac”, au solicitat continuarea studiilor la ciclul superior al liceului, în clasa a-XI-a, în anul școlar 2022/2023, fiind lansată și o petiție publică.

Și conducerea școlii a cerut același lucru Inspectoratului Școlar Județean Harghita în cursul lunii martie. Deși cererea a fost semnată de câteva zeci de elevi și părinți, șeful Inspectoratului Școlar Județean Harghita, Demeter Levente, a respins solicitarea.

  

Cei care au pregătit și semnat petiția au precizat că decizia este „în contradicție cu mai multe acte normative și principii care reglementează, garantează și susțin, inclusiv financiar, accesul la educație și formare profesională continuă”. Un prim articol invocat este 333, litera i) din Legea educației naționale care garantează formarea profesională contină.

Advertisements
Advertisements

De asemenea, este invocat și un ordin al Ministerului Eduacației și Cercetării care subliniază că în clasa a XI-a trebuie alocat un număr de locuri cel puțin egal cu numărul din clasa a X-a.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cadouri oferite de polițiștii ieșeni pentru copiii din localitatea vasluiană Parpanița

Redacția

Un bărbat din Vaslui şi-a dat de mai multe ori foc la casă, însă pompierii o stingeau repede, de fiecare dată. Aseară a reuşit, într-un final

Redacția

Orban: Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva, zic eu

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site