NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Noi reguli pentru cei care primesc ajutoare sociale: Verificare o dată la 6 luni, înscriere în programul “A doua șansă”. Refuzul duce la pierderea ajutorului / Ce amenzi pot primi primarii

Guvernul a adoptat miercuri o Ordonanță de urgență prin care vrea să-i stimuleze pe cei care primesc ajutoare sociale să muncească. Persoanele apte de muncă beneficiare de ajutor social vor fi obligate să se prezinte la agențiile pentru ocuparea forței de muncă din 6 în 6 luni. De asemenea, acele persoane vor trebui să se înscrie în programul de cursuri „A doua sansă”. Primarii sunt obligați să facă anchete în acest sens, în caz contrar riscând amenzi între 1.000 de lei și 5.000 de lei.

HotNews.ro a scris luni, 13 septembrie, că Ministerul Muncii dorește să-i stimuleze pe cei care primesc ajutoare sociale să muncească. Astfel, a pregătit un proiect de OUG care modifică Legea 416 privind venitul minim garantat. Printre altele, prevede faptul că persoanele apte de muncă beneficiare de ajutor social vor fi obligate să se prezinte la agențiile pentru ocuparea forței de muncă din 6 în 6 luni. De asemenea, acele persoane vor trebui să se înscrie în programul de cursuri „A doua sansă”.

În primul rând,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Fraudă la BAC-ul de toamnă. 32 de lucrări identice la Română

Redacția

Norul de fum toxic din Cernobîl a ajuns deja în Belarus și se apropie de Moldova și România

Redacția

Al doilea elev confirmat cu COVID-19. Învaţă în clasa a XII-a şi acum este internat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site