NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Noi modificari la examenul de titularizare

Conform unei Ordonante de Urgenta (OUG) a Guvernului Romaniei nr. 21 din 2012 privind modificarea si completarea Legii Educatiei Nationale (LEN), se revine la vechea forma de titularizare.

„Concret, prin aceasta noua modificare se revine la vechea titulatura din invatamant. Astfel, un candidat care obtine o nota care sa-i permita sa aiba un post in invatamantul preuniversitar isi obtine definitiv ceea ce se numeste «titulatura». In plus, se revine la examenul cu subiecte elaborate la nivel national si nu in fiecare centru de concurs. Acesta este lucru modificat acum, lucru pe care noi il consideram normal si foarte bun, avand in vedere faptul ca, in repetate randuri, am criticat masura pe care a luat-o fostul ministru al Educatiei, Daniel Petru Funeriu”, a precizat Laviniu Lacustapresedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP). 

In acest context, cadrele didactice pot deveni titulare daca au participat laconcursuri de titularizare in ultimii patru ani cu toate ca, pana acum, trebuiau sa fi participat la aceste concursuri in ultimii trei ani. Calendarul stabilit pentru titularizarea de anul acesta prevede ca examenele scrise sa se desfasoare la data de 2 august, iar pe 6 august sa fie afisate primele rezultate. La nivelul judetului Iasi vor fi 40 de centre unde se va sustine concursul. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) a publicat lista posturilor vacante pentru anul scolar 2012 – 2013. In total, sunt disponibile, fie pe perioada nedeterminata, fie determinata, 1.429 de catedre, dintre care 827 in mediul rural, iar 602 in mediul urban. 

  

In acelasi timp, pentru un post dintr-o unitate ce prezinta o viabilitate de cel putin patru ani, se va incheia un contract pe o perioada nedeterminata, insa doar atât timp cat exista postul respectiv in unitate. Daca viabilitatea este mai mica de patru ani, postul va fi valabil doar pe durata unui an scolar.

 sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Peste 10.300 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat în România de la debutul epidemiei

Redacția

Pășcăneancă depistată conducând o mașină fără a avea permis de conducere

Redacția

Conferință spirituală și cursuri de autotratament, la Clubul Copiilor din Pașcani

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site