RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Mihăilescu condamnat pentru șpagă! 2 ani nu mai are voie să profeseze

Medicul Corneliu Mihăilescu a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi i s-a interzis să profeseze în unităţi medicale publice timp de doi ani. 

Ieri, judecătorii Tribunalului au condamnat pentru luare de mită un medic păşcănean care a amânat operaţia până când pacientul i-a murit. Corneliu Mihăilescu era şef al Secţiei de Chirurgie de la Spitalul Municipal Paşcani când a izbucnit scandalul.

Totul a plecat de la accidentul suferit de Vasile Achihăii. Pe 15 ianuarie 2010, omul a căzut în grajd şi şi-a fracturat gamba dreaptă, fiind dus la spital. Medicii i-au spus că vor decide mai târziu dacă va fi transferat la Iaşi, iar rudele lui Vasile au cerut grăbirea lucrurilor, căci omul avea dureri puternice. A doua zi, medic de gardă a fost Mihăilescu şi le-a spus rudelor să aibă răbdare. Pe 17 ianuarie, tatăl rănitului i-a oferit 100 de lei. Medicul a luat banii şi i-a asigurat că se va ocupa de pacient.

  

A intrat în comă până să fie anesteziat

După încă o zi, rudele lui Vasile au revenit la spital şi au intrat în cabinetul lui Mihăilescu. Potrivit procurorilor, medicul a spus că trebuie să-i facă o cinste, iar aluzia a fost înţeleasă de cumnat, care i-a întins 300 de lei. Esculapul i-a luat şi le-a zis că întâi va opera o femeie, apoi pe ruda lor. După trei ore însă, săteanul tot nu intrase în operaţie, aşa încât familia a început să se agite. Abia atunci, un alt medic a cerut ca omul să fie dus în sala de operaţie. Până să fie anesteziat, omul a intrat în comă şi în doar 45 de minute a murit. Abia atunci, Mihăilescu le-a înapoiat oamenilor banii şi i-a convins să nu ceară efectuarea autopsiei. În faţa anchetatorilor, Mihăilescu a susţinut că nu a pretins şi nu a primit bani. Ieri însă, judecătorii Tribunalului l-au condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită. Timp de doi ani, chirurgului i s-a interzis şi de a profesa în unităţi medicale publice.

 

sursa Evenimentul.ro

Related posts

Ceața, un pericol nebănuit

Redacția

Ce alimente să eviţi pe caniculă, ca să nu faci infarct sau atac cerebral

Redacția

12 pacienți cu coronavirus internați la Spitalul CF Pașcani. De luni, unitatea medicală va avea medic infecționist

Oana Cordoneanu
Încarcă...