NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Neutralizator pentru deșeuri medicale de 100.000 euro, la Spitalul Municipal Pașcani

Consilierii locali pășcăneni vor avea de dezbătut în ședința ordinară din această lună, care va avea loc pe data de 27 februarie, un proiect de hotărâre privind alocarea unui teren în suprafață de 60 de mp din proprietatea publică a municipiului și administrarea Spitalului Municipal.

Acesta va fi utilizat pentru proiectul „Neutralizarea deșeurilor medicale periculoase rezultate din activitatea spitalicească”. Unitatea sanitară a făcut o adresă prin care susține necesitatea proiectului și solicită ca administrația locală să fie de acord. Costul unui astfel de aparat este de aproximativ 100.000 euro, iar banii provin din bugetul Spitalului Municipal . În neutralizator sunt introduse deșeurile periculoase, care provin din activitatea medicală, si, ulterior, sunt distruse. Activitatea de distrugere a deșeurilor este realizată de o firma privată din Suceava, cu care spitalul are contract, iar costurile sunt de 25.000 lei/an. Aparatul are rolul de a toca și steriliza deșeurile. Acestea vor fi neutralizate, mărunțite, vor trece printr-o serie de tratamente fizice și chimice. Seringile, bandajele și multe alte materiale sanitare utilizate sunt astfel transformate în deșeuri menajere, fără risc de contaminare.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Cod galben de viscol in judetul Iasi

Redacția

Șeful CJ l-a acuzat pe primarul din Hărmănești că a organizat protestul din august pentru demararea lucrărilor de reabilitare a drumului județean

Marius Parteni

Sensul giratoriu de la Kaufland a fost avizat

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site