NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Nemulțumirile angajaților Spitalului Municipal Pașcani explicate de liderul de sindicat

La Spitalul Municipal din Pașcani, în această dimineață, în jur de 30 de angajați au făcut o grevă spontană deoarece le-au scăzut salariile. Motivul principal pentru care ei sunt plătiți mai puțin ar fi că spitalul are datorii, iar angajații sunt de părere că managerul, dr. Costică Pânzaru este vinovat de micșorările salariale. Este vorba de o scădere de 400- 500 de lei.

 

  

„De pe 14 ianuarie 2019, domnul director, la raportul de gardă a anunțat că spitalul are probleme, că sunt datorii, că nu mai este capabil să plătească salariile celor care muncesc și că va fi nevoit să ia o serie de măsuri. Acestea au început prin plata cu 50% a orelor de sâmbăta și duminica, la asistente și infirmiere. M-am dus să îl întreb din ce motiv nu sunt bani și ce alte soluții a găsit dumnealui. Mi-a spus că alte măsuri nu există, că acestea sunt ultimele soluții, însă după două zile a mai anunțat o serie de măsuri începând din februarie. A spus că o să plătească cu 12 ore gărzile de luni până vineri la laborator și radiologie, iar gărzile medicilor o să fie plătite cu 50% nu 75% , cum sunt acum”, ne- a declarat Mirela Ungureanu, lider de sindicat la Spitalul Municipal Pașcani.

Aceasta a mai adăugat că l-a întrebat pe director de ce pentru o parte din personal s-au găsit bani pentru salarii, iar pentru restul nu.

„Infirmierele ar fi trebuit să primească de luna asta 25% din diferența dintre 2018 și 2022, dar li s-a luat indemnizația și 50% din plata orelor de sâmbătă și duminică. Toată lumea știe că s-au mărit salariile în sănătate, dar veniturile nete după legea 153 din martie, sporul de secție s-a dat la minim de atunci”, a mai menționat liderul de sindicat. A mai spus că nu este problema ei că spitalul are datorii, problema ei este ca angajații să nu plece cu mai puțini bani acasă.

Salariații spitalului nu știu despre ce datorii este vorba și vor să afle și ei. Mirela Ungureanu a mai menționat că anul trecut  personalul spitalului își primea salariul la timp, chiar înainte să vină banii de la Casa de Asigurări și că unitatea era pe excedent.

 „Văzând că în ultima săptămână situația conflictuală degenerează,  în fiecare noapte ( managerul Costică Pânzaru n.r.) este pe secție, pune presiune pe asistente și infirmiere!  Are dreptul de a controla, dar în fiecare noapte? La 1.00, la 5.00 dimineața dumnealui este pe secție. Eu interpretez asta ca pe o hărțuire, o presiune pe care o pune asupra noastră ca să nu ne spunem punctul de vedere”, a  mai declarat liderul de sindicat al Spitalului Municipal Pașcani.

Angajații spun că nu înțeleg ce decizii din politica pe care a făcut-o directorul spitalului nu au fost bune și a făcut ca unitatea medicală  să nu își mai poată plăti angajații. Greva spontană din această  dimineață nu a afectat programul instituției,  deoarece au protestat cei care au fost în tura de noapte. Protestele vor continua și mâine.

Vom reveni cu declarația instituției!

Advertisements

Related posts

Accident mortal la Bălțați. Un Matiz s-a izbit de un TIR

Redacția

Protest la înălțime în București: Un bărbat din Pașcani amenință că se aruncă de pe o macara. (VIDEO)

Redacția

Hoț de biciclete prins la Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site