NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Nota de plată pentru tinerii care au violat o minoră din Pașcani. Punct final în proces

Curtea de Apel Iaşi a pus punct unui proces cu acuzaţii de viol în care judecaţi, în stare de arest preventiv, au fost doi tineri de 23 şi 24 de ani de lângă Paşcani. Bogdan Coţovanu şi Matei Vatamanu au fost condamnaţi la 7 ani şi 6 luni, respectiv 7 ani de închisoare cu executare. Cei doi tineri din Dumbrăviţa vor fi obligaţi să achite şi daune morale de 40.000 de lei victimei lor.

 

Ei au fost trimişi în judecată la finele anului trecut, pentru o faptă pe care ar fi comis-o pe 26 august 2018. Potrivit datelor din dosar, Bogdan Coţovanu o ştia de mai multă vreme pe victimă, Maria (nume fictiv, atribuit de redacţie pentru protejarea identităţii fetei), care la momentul faptei avea 16 ani.

„În seara zilei de 26.08.2018, în jurul orei 20:00, când se întorcea de la un magazin spre casă, în zona pieţei din deal din municipiul Paşcani, a fost prinsă în braţe de o persoană care i-a pus mâna la gură, spunându-i: «stai liniştită, nu îţi fac nimic!». Persoana vătămată i-a recunoscut vocea inculpatului Coţovanu Vasile Bogdan şi s-a liniştit, declarând că nu s-a gândit că îi poate face ceva rău. Inculpatul a condus-o la o autoutilitară de culoare albastră, în care aceasta a urcat de bunăvoie, şi întrebându-l unde o duce, inculpatul i-a spus că va vedea”, se arată în dosar.

Adolescenta a fost dusă într-o casă din Dumbrăviţa, proprietate a unui bărbat care este prieten cu Coţovanu şi Vatamanu. Tânăra a intrat în acea casă fără a fi forţată. În interior, Coţovanu i-a spus că vrea să întreţină raporturi sexuale cu ea. Fata ar fi refuzat şi ar fi fost ameninţată de Coţovanu, care i-ar fi spus că o va lovi.

„Având în vedere vârsta fragedă a persoanei vătămate, posibilităţile reduse de apărare ale acesteia prin raportare la constituţia fizică, faptul că aceasta se afla într-o locuinţă străină pe timpul nopţii, voinţa acesteia a fost înfrântă prin ameninţarea cu acte de violenţă de către inculpatul Coţovanu. Întrucât persoana vătămată era virgină şi i-a spus inculpatului că nu vrea să întreţină raporturi sexuale cu acesta, inculpatul Coţovanu Vasile Bogdan a constrâns-o moral pe aceasta la întreţinerea unui act sexual anal”, au arătat anchetatorii.

Ulterior consumării actului sexual, Coţovanu a ieşit din cameră, în locul său venind Vatamanu, care a întreţinut şi el un raport sexual anal cu Maria.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Dosar penal și permis anulat după ce a fost prins băut la volan

Redacția

Tineri amendaţi pentru scandaluri la discotecă şi pe stradă

Ema Roman

Taximetrist amendat că și-a spălat mașina la un izvor din oraș și a refuzat să se legitimeze

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site