RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Negocieri pentru Palatul Cantacuzino

Fostul Palat al Copiilor, odata un simbol al orasului, ar putea intra in proprietatea Primariei. Potrivit conducerii municipiului Pascani, la ora actuala se lucreaza la cartea funciara si urmeaza a se preda cladirea cu terenul aferent acestuia mostenitorilor familiei Bratianu, urmand ca mai apoi sa se poarte o serie de negocieri cu proprietarii.

„Trebuie sa se elibereze actul de luare in primire a cladirii si terenului. Mai apoi vom incepe seria de discutii cu mostenitorii privind achizitionarea cladirii. S-au pus in discutii unele sume, a ramas sa mai vorbim pe aceasta tema, deci deocamdata nu pot spune prea multe. Oricum, negocierea nu o voi duce eu in mod direct. Voi prezenta o situatie Consiliului Local, iar ei vor decide cine sa poarte negocierile. Palatul Cantacuzinilor, chiar daca se afla in proprietatea familiei Bratianu, nu poate fi demolat sau facut altceva in zona deoarece este declarat monument in patrimoniul de stat. Altfel spus nu vad ce ar putea face cei din familia Bratianu, decat sa-l vanda”, a declarat primarul municipiului Pascani, Dumitru Pantazi. De mentionat faptul ca astfel de demersuri au mai fost duse pana in prezent, insa nu s-a concretizat in niciun fel.

Un simbol arhitectural a cazut prada hotilor

  

Din pacate, odata cu predarea cladirii familiei Bratianu, aceasta a inceput sa fie  vandalizata. Geamurile au fost sparte, cablurile electrice au fost scoase din perete si furate, usile rupte, iar interiorul cladirii seamana ca un wc public. Cum cladirea nu se mai afla in mod oficial in proprietatea Primariei, nimeni nu mai are grija de ea. Mai mult, cladirea necesita a fi renovata urgent, mai ales ca se afla in continua degradare. Singura solutie a celor de la Primarie ar fi ca dupa trecerea cladirii in proprietatea publica sa se acceseze fonduri europene pentru reabilitarea ei. „Dupa cum se stie, bani la bugetul local nu avem pentru reabilitarea acestui obiectiv. Deci singura solutie ar fi aceea de a accesa un proiect european”, a incheiat Pantazi.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

DRDP Iași: Ninsori în jumătatea nordică a Moldovei. Cum se circulă pe drumurile naționale

Redacția

Guvernul este de acord ca administratorii de blocuri să fie obligaţi să prezinte date financiare

Redacția

Piața vale: rezistă cine poate! Nepăsare, tupeu și promisiuni în loc de organizare!

Marius Parteni
Încarcă...