RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult

Oamenii de știință de la NASA vor încerca să găsească o altă soluție pentru a aduce pe Pământ mostrele colectate de roverul Perseverance de pe Marte.

Roverul Percy a adunat cu mare grijă roci și praf din Craterul Jezero, un loc în care ar fi existat un lac și o deltă în urmă cu miliarde de ani, iar acele mostre sunt deosebit de importante pentru NASA. Dacă ar putea studia materialul marțian în laboratoarele de pe Pământ, cercetătorii ar putea afla dacă a existat vreodată viață pe Marte.

Agenția spațială americană are un plan de aducere a mostrelor de ceva timp, dar după mai multe amânări și depășiri de buget proiectul original pur și simplu nu mai este practic, transmite Space.com.

„Nu putem accepta să nu aducem mostrele până în 2040”

  

„Concluzia este că 11 miliarde de dolari e mult prea scump și nu putem accepta să nu aducem mostrele până în 2040”, a declarat Bill Nelson, șeful NASA, într-o conferință cu jurnaliștii.

O echipă din cadrul NASA a analizat estimările de costuri calculate de un grup independent, iar în cele din urmă a stabilit că agenția nu va putea aduce mostrele de pe Marte până în 2040 cu planul stabilit.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un embrion de dinozaur perfect conservat, descoperit în China

Redacția

Poliţişti luaţi pe capotă de o şoferiţă, în timp ce dirijau traficul

Redacția

O adolescentă de 16 ani din Ploiești a murit chiar la petrecerea de ziua ei. Invitații nu au bănuit nimic

Redacția
Încarcă...