RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Muzicianul disco indian Bappi Lahiri, „Elvis Presley de Bollywood”, a murit la 69 de ani

Compozitorul indian Bappi Lahiri, cunoscut pentru piesele sale disco şi stilul său vestimentar strident, a murit la vârsta de 69 de ani, relatează BBC.

 Bappi Lahiri, care se vindecase de COVID-19 în luna aprilie a anului trecut, a fost internat în spital în ultima lună și s-a stins din viață marţi.

Muzica sa funky i-au făcut pe indieni să se îndrăgostească de genul disco şi să danseze pe melodiile sale. Oameni politici, jucători de cricket şi vedete de la Bollywood au transmis mesaje de condoleanțe, mulţi dintre ei menționând melodiile preferate.

Premierul Narendra Modi a declarat că vestea morții lui Bappi Lahiri l-a întristat. „Dispariţia sa lasă un mare gol în lumea muzicii indiene. Bappi Da va fi ţinut minte pentru stilul său muzical versatil şi pentru felul său de a fi plin de viaţă”, a transmis premierul indian, citat de BBC.

  

A compus coloana sonoră pentru filme de succes

Cunoscut sub numele de alint „Bappi Da”, Lahiri este creditat pentru introducerea muzicii disco în India.

Coloana sonoră pentru filmul „Disco Dancer” a introdus o nouă formă de dans liber în Bollywood şi a transformat actori precum Mithun Chakraborty în legende ale dansului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Declarația comună a Rusiei și a Chinei: ”Nu pot exista învingători într-un război nuclear”

Redacția

FOTO | O garsonieră de 7 metri pătrați, scoasă la vânzare pentru 50.000 de lire. Cuptorul cu microunde este incorporat în pat

Redacția

Emmanuel Macron crede că este „posibil să avanseze negocierile” cu Rusia

Redacția
Încarcă...