NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Muzicianul disco indian Bappi Lahiri, „Elvis Presley de Bollywood”, a murit la 69 de ani

Compozitorul indian Bappi Lahiri, cunoscut pentru piesele sale disco şi stilul său vestimentar strident, a murit la vârsta de 69 de ani, relatează BBC.

 Bappi Lahiri, care se vindecase de COVID-19 în luna aprilie a anului trecut, a fost internat în spital în ultima lună și s-a stins din viață marţi.

Muzica sa funky i-au făcut pe indieni să se îndrăgostească de genul disco şi să danseze pe melodiile sale. Oameni politici, jucători de cricket şi vedete de la Bollywood au transmis mesaje de condoleanțe, mulţi dintre ei menționând melodiile preferate.

Premierul Narendra Modi a declarat că vestea morții lui Bappi Lahiri l-a întristat. „Dispariţia sa lasă un mare gol în lumea muzicii indiene. Bappi Da va fi ţinut minte pentru stilul său muzical versatil şi pentru felul său de a fi plin de viaţă”, a transmis premierul indian, citat de BBC.

Advertisements
  

A compus coloana sonoră pentru filme de succes

Cunoscut sub numele de alint „Bappi Da”, Lahiri este creditat pentru introducerea muzicii disco în India.

Advertisements

Coloana sonoră pentru filmul „Disco Dancer” a introdus o nouă formă de dans liber în Bollywood şi a transformat actori precum Mithun Chakraborty în legende ale dansului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ucraina: O femeie a incendiat un tanc rusesc cu un cocktail Molotov | FOTO, VIDEO

Redacția

LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 88: Luptători de la Azovstal, luați prizonieri de ruși, ar putea fi eliberați în schimbul oligarhului Viktor Medvedciuk / Zelenski cere Occidentului lansatoare multiple de rachetă

Redacția

LONDRA. Un șofer a intrat cu mașina în porțile din Downing Street

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site